Badet

Det gick bättre än förväntar  - BADET!! Katter kan nog "läsa av" människor bättre än människor kan läsa av katter. Det var inte första gången Sandie sett mig ta fram strykbrädan men jag brukar inte ställa den på toaletten. Inte heller brukar jag värma handdukar i mikrovågsugnen, blanda något, som luktar främmande med vatten och spola vatten i en låda, som brukar stå på golvet - nu placerad på strykbrädan. Säkerligen utsöndrade jag också en doft, som vittnade om att jag oroade mig för något. Därför tyckte Sandie att det var bäst att gömma sig under sängen. Nu var det fara å färde.

Ove hade redan tidigare förberett Sandie med sele. Den opponerar hon sig inte emot. Det var bra, för det var lättare att dra fram henne från hennes gömställe. Hon spretade med benen och försökte ta sig ur lådan, som vi fyllt med några centimeter vatten. Hon försökte varken bitas eller rivas utan stod tämligen stilla, när jag började duscha henne. Ove höll henne i ett stadigt grepp. Jag började från svansen och fortsatte framåt mot halsen. Huvudet lämnade jag. Sedan masserade jag in schampoot. Processen gick över förväntan. Både Stina och Sandie är mycket lätthanterliga. De finner sig i det mesta. Det är viktigt att skölja ur schampot ordentligt och nu var Sandie van vid duschen och stod helt stilla. Utanför toalettdörren gjorde de andra katterna sig påminda. De ville hjälpa till. Enligt de flesta kattkunniga ska man schamponera katten minst två gånger men eftersom detta var första gången vi badade Sandie och hon inte heller skulle ställas ut på en riktig utställning, fick det räcka med en.

Tyvärr hade vi glömt att köpa en Plutoduk. Plutoduken - "den suger vattnet ur pälsen på momangen och den passar alla typer av hundar och katter. Tusen gånger bättre är frottéhanddukar" enligt tillverkaren. Alla katter bör enligt experter badas en gång per halvår, även innekatter, och om man följer de råden, är det nog klokt att investera 99kr i en Plutoduk. Vi hade, som sagt, ingen sådan och fick göra vårt bästa för att få Sandie torr med de varma frottéhanddukarna. Hon fick sedan sitta inlindad i en varm, stor handduk i min famn. Efter c:a en kvart ville hon ner på golvet. Hon började slicka pälsen frenetiskt. Stisse tyckte att hon luktade konstigt och ville bekanta sig med "den nya Sandie". Det tog flera timmar innan pälsen var helt torr. 

På lördag morgon ska vi kamma henne med Mirakelkammen och spraya pälsen med antistatspray. Sedan bär det av till Solvalla. Om hon "tål" att sitta i utställningsburen i fyra timmar, kommer vi nog att överväga att ställa ut henne på en riktig utställning också.

Tyvärr använder jag n.nu för min hemsida. Det ångrar jag men orkar inte byta, inte nu i alla fall. Jag har fler "badbilder" men programmet kan inte ladda upp dem, tyvärr. Nu väntar jag på fler bilder på Saga.

 
14 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)