Badet

Hur det gick till vet jag inte men jag klickade i alla fall på "publicera", när jag skrivit klart gårdagens blogginlägg. Därför blev det en total överraskning, när jag idag upptäckte att det inte var synligt. Nåja, då blir det två avsnitt idag istället.

Jag hade mutat Elin med lunch på stan :-) för att hon skulle bada våra katter. Skämt åsido, Elin är både hjälpsam, generös och en stor djurvän, sådan som jag själv också strävar efter att vara. Vi träffades vid spårvagnshållplatsen och gick in på närmaste restaurang. Maten var "så där" - vi har båda ätit betydligt godare mat. Efter avslutad måltid gick vi hem till mig och fortsatte prata om vad vi varit med om sedan vi träffades senast. Det mesta handlade om kattrelaterade händelser. Sedan var det dags för badet.

Både Stina och Stisse vaknade när Elin och jag trädde över tröskeln. De verkade utvilade men sträckte ut sig i sin fulla längd för att bättre komma igång motoriskt. De anade inte vad som komma skulle och det var tur. Då skulle de ha försvunnit längst in under sängen.

Stisse blev "första man till rakning". Elin lyfte upp honom och bar in honom till duschen. Vi hade iordningställt en blandning av schampo och vatten, allt enligt bruksanvisningen, och ställt den tillsammans med balsam nära till hands i duschutrymmet. Plutoduken* var blött och urkramad och ett gäng handdukar låg redo att värmas i mikrovågsugnen. När Elin satte på duschen tyckte Stisse att det var bättre om hon duschade utan honom, så han försökte med hela sin tyngd att förmå duschdörren att öppnas. Jag var tvungen att ställa tvätttunnan mot dörren så att den inte gav efter. Sedan gick jag och ut från toaletten för att istället rastlöst vandra runt i kök och hall. Jag vill inte utsätta katterna för sådant de inte gillar och då är det bättre att jag inte är med och sprider mina stresshormoner.  Vattnet skvalade men för övrigt var det tyst från duschen. Först mot slutet av tvättproceduren började Stisse protestera. Självfallet skulle han aldrig göra Elin illa, bita eller riva henne, men han gjorde tydligt klart för henne att han ville ut - han bad inte utan beordrade henne att SLUTA! Han har en stark stämma, min stora, fina kille. Sedan var det Stinas tur och det var långt ifrån detsamma att bada henne. Det tar vi imorgon. Nu ska båda katterna borstas och kammas. Än en gång, tack Elin!

* Plutoduken är en speciell "handduk", uraprungligen framtagen för hundar. Den drar liksom ut vattnet ur pälsarna på ett väsentligt mycket mer effektivt än frottéhanddukar. De senare sveper man runt djuren när Plutoduken gjort sitt.

14 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)