Bara en kvar

Nicko och Ninni har nu bott drygt ett dygn hos Elin och Leo. Allt har gått fantastiskt bra. Dels är de trygga i sig själva, dels har de varandra och dels känner de naturligtvis hur välkomna och älskade de är hos Elin och Leo. Deras nya hem är anpassat efter dem med klätterställning, leksaker och allt en kattunge kan önska sig.

De gick direkt ur transportburen, när ”burdörren” öppnades i det nya hemmet. Nyfiket började de undersöka bostaden (som jag förstått av de mail jag fått från Elin). Det är mycket som måste märkas upp med den egna doften och det är viktigt för att de ska känna sig ordentligt hemma. De måste ju också kolla om utsikten från klätterträdet är tillfredsställande :-). På golvet fanns också en spännande leksak; en ”orm” med något i, (kan inte se om det är en mus eller boll) som går att jaga. Spännande!!! Något som också var helt nytt för småttingarna var att det är mycket skönare att sova i en säng än i en kattbädd. I sängen kände de värme och närhet till sin nya ”mamma” och ”pappa” och det stärker banden mellan kattungarna och ”föräldrarna”. Eftersom Elin uttryckligen sagt att hon vill ha katterna bredvid sig i sängen, kan jag garantera att de kommer att leva upp till hennes önskan ;-). Jag vet att det finns många som absolut inte vill ha varken sina barn eller djur i sängen men jag tror att det ger ännu starkare band mellan barnen/katterna och ”föräldrarna” om de inte stängs ute. Jag har ingen rätt att lägga mig i var kattungarna ska sova men blev glad, när jag fick veta att de sovit i sängen under natten.

Leo arbetar b la med bilder och han är en duktig fotograf. Därför kommer jag nu att kunna ge kattungarna rättvisa - nu kan alla ordentligt se, hur söta de är. Hur kan det vara möjligt att jag är så usel på att fotografera, det är ju bara att trycka på en knapp?

Lotta har haft kattungar länge nu. I slutet av juni födde Rubi, Lottas andra foderkatt, sin första kull - tre småttingar. Sissel nedkom med sina bebisar 27 augusti och på onsdag flyttar den sista kissen, lilla Nickan. Jag gissar att det kommer att kännas väldigt tomt för Lotta på torsdag men i vissa stunder också skönt. Det är en hel del arbete, om man ska räcka till för alla kattungar. Alla ska socialiseras och det betyder att man måste ägna mycket tid åt var och en (för mig är det obegripligt att vissa har 15 katter eller mer samtidigt, har egna barn och heltidsarbetar - puh!) Det är nästan alltid roligt med bebisar men ibland kan det vara jobbigt, t ex när man själv kommer hem efter en lång arbetsdag och helst bara vill luta sig tillbaka i soffan och ”göra ingenting” men...... när man sedan tittar in i de blå förväntansfulla kattögonen fylls energin på igen.

Idag fick även Nanna ett nytt hem. Imorgon hoppas jag ha fått bilder på henne i det nya hemmet och berättar lite om hennes flytt. Nu är det alltså bara en kattunge kvar.

 
20 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)