Bara en tupp och en höna!

Under barnens hela uppväxt pyntades hemmet både till jul, påsk och midsommar och hela familjen tyckte att det var jättmysigt. Idag är det inte längre så, av olika anledningar, inte minst pga katterna. Visst hade vi katt då också, Mysan flyttade in 1988, men hon var ointresserad av att fira högtiderna. Uppriktigt sagt tänkte jag inte på att fjädrarna i påskriset skulle kunna vara farliga och inte julklappssnörena heller. Giftiga blommor stod på både bord och fönsterbrädor. Tanken på att blommor skulle kunna vara farliga för katter fanns inte. Idag är det helt annorlunda. 

I julas fanns varken glitter eller glaskulor i granen. Små, små ljuspunkter på en slinga och röda plastkulor prydde granen och tre stora tomtar i tyg och en stor gipstomte stod på golvet. Idag hämtade jag "påskpyntet" från förrådet, numera två 25 cm höga tunga fjäderfän i keramik, en höna och en tupp. På dörren hängde jag en krans med gröna blad och påskliljor. Alles! Vilken tur jag haft, som trots att jag inte förstod att kattsäkra hemmet slapp tillbringa helgerna på djursjukhus.

Katterna och Ove startade dagen redan vid 7-tiden. När katterna avslutat sitt morgonmål, kom de in till mig i sängen. De är så mysiga allihop och tycker om att vara med, där vi är. De gillar också, när det kommer besök men det gäller bara vuxna människor. Små barn förstår de sig inte riktigt på. Barn har liksom ett visst mått hög röst, skrik och tjut inbyggt, som varje dag måste ut och det sker både när de är glada, något är spännande eller när de blir arga eller ledsna. Det är just det, som katterna inte gillar......tjuten. Tor lekte med kattungarna och de sprang och hoppade efter hans spö. När de hoppade extra högt eller rusade runt extra fort blev Tor ivrig och då kom den höga, ivriga rösten fram. Då blev det för mycket för Stisse. På låga ben rusade han in i sovrummet och gömde sig under sängen. Alla våra katter är både trygga och sällskapliga men umgås inte tillräckligt ofta med barn för att inte reagera på de höga ljuden. Det är bara en vanesak.

Man blir trött av kalas, oavsett om man är katt eller människa. När barn och barnbarn åkt hem, startade Stinas kalas. Alla katterna var inbjudna och nu sover de mätta och nöjda i min säng.

Förmiddagstuppluren tillbringades på balkongen..

 

 
16 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)