Bara på dagen - tur det!

När Vi åkte med Sandie till Hercules för parning, var jag inte helt säker på att hon löpte. Likadant var det gången innan, när hon sedan fick fem kattungar. Jag har ända tills för några dagar sedan trott att Sandie är en katt, som helt enkelt är diskret, när hon löper. Jag har ju läst att en del katter är sådana. Ända tills nu..... nu är hon så långt ifrån diskret man kan komma. Hon vrålar precis lika högt som Stina, när hon löper, men med den skillnaden att Sandie är tyst nattetid. Klart det inte är roligt att höra vrålen på dagen - det är ju synd om henne - men det går an bara nattsömnen inte blir störd.

Varje gång vi haft nyfödda kattungar, har jag känt en lätt oro för att kattmammans mjölk inte ska räcka. Därför är det skönt, om det inte blir fler än fyra men sådant kan man ju inte styra. Det är inte den enda nojan jag dras med, när kattungarna är "färska". Jag är också alltid rädd att något ska hända mamma katt; att hon drabbas av mjölkstockning, livmoderinflammation eller något annat som gör att hon inte kan ta hand om sina bebisar. Det allra bästa är om den lilla familjen kan sköte sig utan min inblandning och så har det nästan alltid varit. Endast en gång har jag behövt stödmata en kattunge, som tyvärr ändå dog. Hon var inte som andra kattungar och något var nog fel ända från början. Sandies kattungar har sex halvsyskon på pappans sida. De stod stilla i vikt i två dagar och den tredje dagen började Ulrica stödmata dem. Nu går de upp 10 g/dygn och då får man vara nöjd men givetvis är det jobbigt att mata var tredje timme.

Tingla, Tudor och Truls äter fint. Precis som tidigare föredrar killarna blötmat men kan även tänka sig att äta bebisfrön. Tingla däremot vill bara ha "Mother and baby". Alla tre dricker duktigt. Jag ska ta bort deras små vattenskålar, för de föredrar att dricka ur de vuxna katternas stora skål. Jag ska också prova, om de vill ha BARF. Vi har en del köttbullar kvar efter Flinga och Primus. 

Kattungar växer så fort, det vet jag men att Flinga är så mycket större än "Ostkullen", det tänkte jag inte, trots att jag har haft kattungar förr. Det skiljer ju bara 10 veckor på dem. Så här skönt har Flinga på sina ägor i Västerås. 

Om man fotograferar med telefonen "liggande" kommer bilderna rätt. Jag orkar inte behandla dem i fotoshop. Jag tror alla kan se, vilken fin kisse iallafall.

 
27 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)