Bara två dagar kvar.... knappt

Kattungarna har blivit så stora nu. För 13 veckor vägde de 125g, 140g resp. 140g och idag väger Tingla nästan, och pojkarna drygt, 2000g. De har också blivit väldigt mycket duktigare på att koordinera syn och tassar men det går inte alltid bra. Jag vet egentligen inte någon katt, som skulle klara av att bli "attackerad" av en annan katt på en smal TV-bänk full av prydnadssaker, utan att någon pryl skulle ramla i golvet. Definitivt en "omöjlig uppgift" för en kattunge. Igår hände det!!! Tingla, den lilla retstickan, ville starta en brottningsmatch med Tudor. Själv satt jag tillbakalutad i soffan och tittade på nyheter på TV. Klart jag såg den uppseglande fighten men hoppades att kattungarna skulle hoppa ner på golvet och göra upp där. Men nej! Där ramlade min marmorstatyett, som min pappa för många år sedan köpte (och jag ärvt) i golvet. Marmorkvinnan saknar numera huvud. Jag ska försöka limma fast det på resten av kroppen (men måste köpa lim först) och hoppas det fungerar - åtminstone hjälpligt.

Nickes katter, Saga och Sissi, är nu tillbaka hemma igen. Joakim ville hjälpa till och de var också två dygn hos honom, till barnens stora förtjustning. Trots cortison, Bricanyl och andra försök att lösa allergibekymren var det tvunget att flytta katterna tillbaka hem. Till slut kunde Joakim knappt andas eller se; ögonen rann och han kunde inte syresätta sig ordentligt. Där kommer de goda vännerna in. Katterna är hemma igen och killarna åker dit och byter sand, matar katterna och håller dem sällskap. Jag tror egentligen att det är det allra bästa för dem. Huvudsaken är att de slipper vara ensamma hela tiden och att de får mat och sin  dagliga vård. Hos Joakim var det "onödigt trevligt" med klappar, glädjetjut och sällskap av en tvååring - något de inte alls är vana vid. 

Nicke fyller 38 år idag och jag besökte honom givetvis på sjukhuset. När jag kom tillbaka hem, efter drygt fyra timmar, stod alla mina fyrbenta kompisar innanför dörren och väntade. Jag gick ut i köket och de följde givetvis med och småttingarna började "tiggjama". Det står alltid torrfoder framme men alla, förutom Tingla, tycker allra bäst om blötmat. Nu, nära sex timmar efter hemkomsten, har jag hunnit servera dem mat två gånger till.

Efter många om och men har jag fåttt checkar från Hill's idag. Stina har inte vrålat en enda gång, sedan jag kom hem. Nu hoppar jag att löpet är slut för den här gången. Lugnet är lägrat och jag ska lägga mig och läsa.

 

26 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)