BARF-föreläsning

Det jag kan om BARF (biologiskt anpassad rå föda), har jag lärt mig när vi hade ”mat” som tema i en av våra tidigare Trasdockor. Det var inte mycket jag visste om BARF innan dess men visste att det (som jag upplevde det) var nytt och modernt. Det kändes alldeles för jobbigt att själv börja tillaga den råa maten; att väga olika ingredienser som 375 g fläsklever, 1,5 kg kycklingvingar (750 g kött (muskelkött) 750g ben), 1 kg fläskhjärta, 8 äggulor, 3 kg fläskkött (muskelkött) och 1 kg fläsklunga (muskelkött). Inget för mig! Samtidigt lärde jag mig att det finns att köpa BARF-mat i djupfryst form i zooaffären, vilket ju är betydligt enklare. På en utställning fick jag prov på djupfryst BARF-mat men katterna tittade förvånat på mig och deras blick avslöjade att de tänkte ”tror du att vi tänker äta det där”. Sedan lämnade de köket. Efter det glömde jag att det ens fanns något, som heter MUSH, vilket är namnet på den djupfrysta maten.

Nästa gång som MUSH dök upp i mitt medvetande var, när Yatzi (en kattunge i en tidigare kull) var dålig på att äta. Han åt, så att han inte var vrålhungrig längre men inte mer. Resultatet blev en betydligt sämre viktuppgång än syskonens. Varför inte testa MUSH även om mitt hopp om att han skulle gilla det inte var särskilt stort men........... han tyckte mycket om den råa maten. När samma sak hände med Nickan, hon ökade sämre i vikt än sina syskon, tänkte jag genast på MUSH. När hon fick den råa födan blandad med Kitten åt hon med glädje. Katter, precis som människor, har olika smak och egentligen är det inte konstigt. De är ju olika individer och inte ”bara katter” utan unika varelser. Visst finns det vissa beteenden som alla katter har gemensamt, intresset för jakt t ex men graden av fascinationen för jagandet varierar. Det är viktigt att lära känna sin/sina katter och på så vis få reda på vad de tycker om respektive ogillar. Genom det blir glädjen av att vara kattägd ännu större. Katter är fantastiska djur och jag är så glad över att få dela mitt liv med mina kissar.

 
24 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)