Barnbarnsbarn

 


Neo ska bli pappa och därmed blir Sandie farmors mor. Neo kommer att bli en relativt ung far, sett med människoögon. Omräknat i människoår är han knappt 20 år och för en katt räknas det som en vanlig ålder för faderskap. Innan säkra preventivmedel kom in i människors liv och även en i landet liberal inställning i abortfrågan, var det ju inte heller ovanligt att människor blev föräldrar i den åldern. Jag kan som en liten parentes berätta att jag, 30 år gammal på Kvinnokliniken på Nacka sjukhus, tyckte att en patient jag fick var väldigt gammal för att bli mamma - visserligen hennes tredje barn men ändå. Året var 1978 och kvinnan var 38 år!!! Tiderna förändras.

Jag har haft jättemycket att göra, så ni har säkert märkt att jag hoppat över bloggen vissa nätter. Jag skriver nätter, för det är först runt midnatt jag varit klar med sådant, som har en deadline. Det kommer att bli mer luft i schemat nästa vecka.

Carina och jag har alltid jobbat bra ihop, alltid skött våra åtaganden och har samma uppfattning om värdet av god planering, ordning och leva upp till våra mål. För första gången ligger jag lite efter i planeringen men vet att jag kommer att hinna ikapp med allt under nästa vecka. Lustigt nog är det likadant med Carina :-).

Det har kommit en lång, lång fråga till Prata Katt. Elin är den av oss, som bevakar våra sociala kanaler och hon vidarebefordrade frågan till mig. Jag tycker att det är väldigt roligt när våra lyssnare hör av sig, både med frågor, kommentarer eller egna berättelser. När det gäller frågor är det många gånger svårt att svara, eftersom det är så mycket som kan påverka en katts beteende och ”omkringfaktorer” är viktiga att känna till. Därför vill jag att frågeställaren istället ringer mig på tid som vi överenskommit. Frågan idag handlade om en tidigare ensamkatt, som fått en ”syster”, vilket föranlett en del problem. Vi får se vad jag får veta mer och att jag kan vara till hjälp.

Appropå beteende har jag idag påbörjat en artikel till Trasdockan om just beteendeförändringar hos seniora katter, dvs katter över 14 år. Det återkommer jag till här på bloggen. Likaså kommer jag att välja ut bilder på Safir och Blue, Sandies barnbarn. Fotona kom ikväll men jag kommer att publicera dem imorgon.

19 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)