Baskunskaper är nödvändiga!

Allt nytt är inte bra men allt var inte heller bättre förr. Man kan inte utvärdera om något är bra eller dåligt, om man inte ens vet vad det är fråga om, utan grundar sin uppfattning på att man klarat sig bra i livet hittills. Fine men..... utveckling går inte att hejda och jag tror inte heller att det är många som skulle föredra att gnida fnöske istället för att använda tändstickor eller tändare. Varför skriver jag detta, kanske ni undrar. Jo, för snart går det knappt att klara dagligt liv utan att förstå hur en dator, smartphone eller läsplatta fungerar. Man måste helt enkelt veta vilka möjligheter de ger och kunna använda dem. Idag börjar vårens kurser i Seniornet. Jag kommer att ha sex elever, fyra av dem känner jag sedan tidigare. Mitt mål är att alla efter avslutad kurs ska ha en bra bas i datakunskap (och gärna mer därtill) - åtminstone så mycket att de förstår grunderna och kan orientera sig vidare på egen hand.

Det är en inte alldeles lätt uppgift att få en grupp bestående av två totala noviser och fyra kursdeltagare, som redan kan en hel del, att känna att lektionerna är trevliga och givande. Jag har ändå en idé om hur jag ska lägga upp dagens tre timmar, även om jag tycker att det är en dålig idé att ha den här typen av blandad grupp. Det hade varit stor skillnad och betydligt mycket lättare, om alla haft grunderna i ”datatänk” och tillhörande terminologi, även om de befunnit sig på olika kunskapsnivåer. Nu är det som det är och då gäller det att tänka ”möjligheter istället för problem”,  för det är en nödvändighet att kunna använda den moderna tekniken i dagens samhälle, anser jag.

Våra katter är inte särskilt lekfulla och jag vet ju att katter ska stimuleras både fysiskt och mentalt. De gillar att titta på fiskarna men sedan en vecka tillbaka har Stina tagit som sin uppgift att hålla ordning på dem; hon verkar tycka att de simmar oorganiserat och därför slår hon på akvarieglaset med sin tass. Ibland är det så stökigt där inne, så att hon känner sig tvungen att använda båda framtassarna. 

Det är kallt idag och mina tankar går till de hemlösa katterna, då särskilt till de nyfödda kattungarna och deras mammor. Jag fick en bild på två nyfödda kattungar, ett par dygn gamla bara, som frusit ihjäl medan deras hungriga, frusna och olyckliga mamma var ute och letade föda. Om alla ni som läser detta har möjlighet att avsätta bara 20 kr till ett katthem, skulle det vara till stor hjälp för de hemlösa katterna. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på dessa stackare, som svultna och darrande av köld går omkring utan hem och omhändertagande människor.

 
4 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)