Bättre och bättre

FIFe-utställningar ("SVERAK-utställningar) är i stort sett alltid internationella, vilket innebär att minst 150 katter deltar och att minst en av de internationella domarna kommer från ett annat land. Om de kraven inte uppfylls är utställningen nationell.

Kattungar tävlar i två klasser beroende på ålder:
* Katt som innan eller på utställningen fyller fyra månader men inte har fyllt sju månader tävlar i klass 12, ungdjur.
* Katt som innan eller på utställningen fyller sju månader men inte har fyllt elva månader tävlar i klass 11, junior.

Okastrerade katter som är äldre än 11 månader tävlar som vuxna. De börjar tävla i öppen klass och tävlar om certifikatet CAC (Certificat d’Aptitude au Championnat). Katten poängsätts enligt rasstandarden. Minst 93 poäng krävs för att få ett CAC. Tre CAC utdelade av tre olika domare ger titeln Champion (CH).

Förhoppningsvis är Amoretto på väg hem från Eskilstuna nu med en Championtitel i bagaget. Imorgon berättar jag, hur katter, som erhållit Championtiteln går vidare i "skönhetskarriären". Dagens utställning var en tvåcertsutställning, dvs. två separata utställningar, en på lördagen, den andra på söndagen. På en sådan utställning kan en och samma katt få två certifikat.

Natten till idag var inte av god kvalitet. Väninnan Marianne skulle sova på soffan i vardagsrummet (sanningen är den att vi inte har någon riktig extrasäng, Leo brukar sova på en luftmadrass). Inte den bästa sovplatsen men det hade nog gått bra, för Marianne har lätt att sova, om det inte hade varit för Stina. Själv är jag mycket lättväckt och på morgonen upplevde jag att jag inte sovit i stort sett någonting utan bara slumrat. Varför denna dåliga sömn? Svaret är Stina. Hon ylade av och till hela natten - precis när John Blund var på väg att smyga sig in, satte hon igång sitt skrikande igen efter en kort paus. Stackars Stina!

Vid halv ett-tiden satte Ove in Stina i den stora, blå buren och begav sig till Ekeby gård, Amarettos hem. Linnea, lillmatte, tog emot Stina och installerade henne i rummet, där hon och Amoretto skulle få ha sitt kärleksmöte. Honkatter visar sin kärlek till hanen på ett, för oss människor, märkligt sätt. Först skriker de efter en hane och när han parat sig med henne försöker hon göra illa honom. Därför anlände Stina till Ekeby med nyklippta naglar. Nu är hon på plats och ska snart träffa sin partner. Hon kommer att stanna där några dagar och vi hoppas hämta hem en dräktig hona :-).

4 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)