Bättre och bättre dag för dag...

är en svensk kuplett, lanserad av revykungen Ernst Rolf 1923. Den sjöng jag idag, efter att jag fått ett sms från Mona, där det stod:

”Annelie!
Tror redan hon förstår hon är vår katt nu”

Som jag har hoppats...... Sandie verkar trivas nu hos Mona och Lasse. Mona har berättat att ”Lillan” helst vill vara nära sina ”nya människor” och genom att spinna visar hon att hon gillar dem. Hon föredrar soffan och närhet framför att ligga i sin nya, fina klättermöbel.

När Ove och jag tittat på TV här hemma, har Sandie brukat tillbringa kvällarna högst uppe i sin klätterställning, istället för att trängas med Stisse och Stina i soffan. En tanke slog mig på eftermiddagen - kan det kanske vara så att vissa katter föredrar människor framför katt- och/eller hundsällskap? 

Jag har alltid förordat ett annat djur som sällskap till de kattungar jag fött upp och därför pratat mycket om att en ragdoll inte gillar att vara ensam på dagarna och att den helst vill ha sällskap av en annan katt eller en hund. Det är förvisso sant att ragdollen inte tycker om att bli lämnad men om den skulle få välja fritt, kanske den skulle föredra en människa; matte, husse eller båda, om de brukar tillbringa mycket tid hemma. Vill katten rentutav helst vara ensamkatt då?

Jag har efterlyst insändare om och bilder på ragdolls till kommande nummer av Trasdockan. Flera av mina kattungeköpare har hörsammat mina önskemål :-). Nu kan Carina fylla på ”galleriet”, med bilder och låta insändare och ”Bästa vänner” vila i Dropbox för att publiceras framöver.

Visst ja, kattnaglarna - ragdollfotona får vänta tills imorgon. Nu är det naglarna jag vill “bokstavssäga” några saker om: Katten är alltid beväpnad med klor vassa som rakblad. I vårt land behöver de flesta katter inte jaga för att överleva men de är ändå instinktivt mycket måna om att hålla sina klor i topptrim.

En kattklo är uppbyggd av flera lager. Den ska vara krökt i änden så att katten får ett bra tag om det den ska greppa. Normalt är klorna oftast indragna men när katten ska fånga ett byte skjuts de ut ur hylsan med hud som annars skyddar klon. Lite spännande är att kattungar föds med klorna ute. Jag ska försöka ta reda på varför. Kan det bero på att de själva ska kunna ta hål på fosterhinnorna om mamma katt är upptagen med annat? Hoppas hitta ett svar på min fråga.

Det finns många anledningar till att katter klöser. Återkommer till det imorgon.

18 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)