Bebis, valp eller kattunge

"En del blir med husdjur för att öva, innan de får barn. Ett ungt par med en nyinköpt mastiffvalp var helt öppna med sina planer. ”Vi hoppas att vi så småningom får en bebis som det funkar att ha hund med. Det vore så trist att göra sig av med barnet". Ett förvisso tillspetsat uttalande med glimten i ögonvrån men ändå värt att tänka till lite på.

Jag har barn (vuxna nu) och har haft hundvalpar och kattungar. Kortare perioder har jag också levt ensam. Jag är den första att erkänna att jag tycker att det ibland varit jättejobbigt, särskilt när barnen var små men..........det har varit värt varenda sekund av öroninflammation, bajs på Kinamattan och klösmärken på nya soffan. Det finns ingenting, anser jag, som inte har en baksida och den enorma glädje barn och djur ger, är det som ger mening åt livet.

Ove och jag firade midsommaraftonens kväll som båtvakter i hamnen i Kvarnviken, 21:00-02:00. Vädret var på vår sida i det avseendet att regnet gjorde att det var helt stilla i hamnen och endast svag musik hördes från något grillparty längre bort. Katterna stod vid ytterdörren både när vi åkte och när vi kom hem. Utrymmet utanför dörren är mycket mer begränsat än hemma och tillräckligt litet för att inte kännas skrämmande för kissarna utan tvärtom spännande. Både Stina och Sandie har flera gånger gått både uppför och nerför trappan till en annan våning.  En våning ner blev Sandie rädd och började jama högt, så Ove fick hämta henne. När vi kom hem inatt strax innan klockan 03, väntade alla på oss och ville ha frukost. Vet inte vad de gjort under tiden vi varit borta men sovit tror jag inte.

Ove åkte ensam och hämtade Amaretto i Tungelsta på förmiddagen. Själv var jag hemma och fixade med "julbordet på sommaren", köttbullarna, Janssons frestelsen och ägghalvorna. Amaretto är van vid bilresor - Karin har sitt landställe utanför Härnösand. Han protesterade inte alls under färden till Lotta i Sollentuna. Väl framme mötte Sissel honom med ett fräs. Hankatter verkar vara "genetiskt förberedda" på att bli otrevligt bemötta av löphonor och verkar inte känna sig ovälkomna trots det. Nu är det bara att hoppas på små pigga, friska gullnosar om 63-65 dagar.

Fick ett foto på Sissi på förmiddagen. Perserkatter är så fula att de är gulliga :-).

 
24 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)