Bebisar i november?

Från och med inatt finns ingen tvekan om att Stina löper. Vid ett par tillfällen har både jag och Ove vaknat under natten av klagosång - men värre har det varit. Nu hoppas vi att det inte ska bli så även den här gången. Imorse kontaktade jag Karin, som är fodervärd till Amoretto. Hade det blivit, som jag önskade, hade Stina fått åka till honom redan idag men tyvärr... Han ska ställas ut i helgen och kommer inte hem förrän på söndag kväll. 

Det finns olika typer av utställningar; de med tidig hemgång och de där alla utställda katter måste stanna kvar, tills hela utställningen är över, även om katterna vid den första bedömningen dömts ut. Jag förstår tanken med att katterna ska stanna hela dagen så tillvida att det annars kan bli för få katter för besökarna att beundra men det är naturligtvis trist att stanna kvar för dem, som ändå är utslagna ur tävlingen. Själv har jag en bra lösning på det hela, tycker iallafall jag själv. Låt alla som vill lämna vid 15-tiden (ett par timmar innan hela utställningen brukar vara över). Jag tror att både katter och deras ägare skulle uppskatta detta. Dessutom brukar många besökare ha lämnat utställningen vid den tiden. 

Amoretto väntar på sitt tredje certifikat och Karin hoppas att han erhåller det i Eskilstuna i helgen. Om det går vägen åker han hem med en championtitel. Jag aka försöka att enkelt förklara de olika titlarna imorgon. Många uppfödare riktar in sin avel på specifika egenskaper och speciella detaljer i utseendet, såsom en viss teckning, stora katter, långa, yviga svansar osv. Ibland tänker uppfödarna fel, tycker jag - det fäller inte bara katter. När man avlar så hårt att djuren får fysiska besvär har man gått för långt. Både vissa hundraser och Perserkatter har ofta problem med andning och katten även med rinnande ögon. Så får man helt enkelt inte göra!!! Här har domarna stor skuld och jag hoppas att de bättre tar sitt ansvar i fortsättningen. Jämför en Perser från 50-talet (översta bilden) med en rastypisk katt idag! Man får helt enkelt inte göra så här och vem och varför startade detta?

 
2 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)