Befriad!

Stackars lilla Sandie! Så förfärligt det har varit för henne att både ha ont och vara instängd i kroppsstrumpan i denna förfärliga värme men det var värre än så!!!

Ove och jag kom hem vid halv sex-tiden ikväll. På hemvägen hade vi bestämt att det första vi skulle göra var att befria Sandie från bodyn. Så snart vi kom in lyfte jag upp Sandie, knäppte upp tryckknapparna i kroppsstrumpan och drog av henne den. Hon hoppade genast ner på golvet och hon såg ut som om hon trodde att det inte kunde vara sant; att hon faktiskt kunde röra sig så gott som obehindrat. Hon liksom sprätte med bakbenen och sträckte på kroppen, tog några steg och satte sig sedan ner för att äntligen kunna tvätta sig på riktigt men oj......!!! 

Frambenen hade varit trädda genom en stickad mudd på bodyn men trots det hade den - i kombination med värmen, Sandies rörelser och det täta, nylonlika materialet - skavt bort all päls, så att ett c:a 2 cm långt, kalt område uppenbarade sig, när vi tog av den. Den irritationen var säkerligen förklaringen till att Sandie slickat så frenetiskt på benet nedanför. Stackars lilla gumman! Jag tog fram kammen och kammade bort mycket katthår, som lossnat under den dryga vecka, som  Sandie varit fången i bodyn. Hon njöt av att äntligen vara befriad från ”rustningen” och spann av välbehag när jag hjälpte henne med pälsvården. 

Det är bra att lufta både pälsen och det hårlösa området men vi måste förhindra Sandie att fortsätta slicka på benet. Därför åkte Ove till apoteket och inhandlade kompresser och elastisk teip, som vi ska sätta på hennes ben, innan vi lägger oss. Jag ska försöka hålla ögonen på ”lilla gumman” under morgondagen, så att hon ska slipper förbandet - åtminstone dagtid. Hon har varit så duktig hela tiden från operationen och framåt. Nu önskar jag innerligt att pälsen snart växer ut igen och att Sandie snart är helt återställd.

Det kom ett brev från SVERAK idag och det gjorde mig glad. Det berättar jag om imorgon.

31 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)