Behärskar

Kattungarna accepterar att vara i hagen under natten. De gör inga utbrytningsförsök. När jag steg upp imorse, hade de redan fått mat av Ove (och Stina tror jag). De sov allihop i en hög och mamma Stina sov bredvid dem. Efter en timme vaknade de och då blev det full fart igen.

Jag öppnade "dörren" och tog med den kattunge, som först kom fram till mig, Yatsi. Vi båda satte oss i soffan men det dröjde inte länge, innan hon ville gå iväg på egen fot. Hon gick fram till soffkanten, stod stilla där en stund och tvekade. Sedan hoppade hon. Vid landningen gjorde hon en kullerbytta. Mattan under soffan är mjuk och hon själv är vig, så hon gjorde inte illa sig, utan reste sig direkt och "pinnade iväg". Jag skyndade förbi henne och stängde dörren till sovrummet. För övrigt fick hon gå, som hon ville. Hon utforskade hela lägenheten förutom sovrummet. Efter en stund hämtade jag henne och satte ner henne i soffan igen. Nu gick hon direkt fram till kanten av soffan och hoppade ner. Den här gången landade hon på fötterna.

Dörren till hagen har varit öppen hela dagen och de små har fått vara ute på golvet i den utsträckning, de själva valt. När vi åkte till MAXI för att köpa lax och lite andra saker, satte jag in dem i hagen och stängde dörren. När vi kom hem, sov de. Ikväll tog vi upp alla kattungarna i soffan och de hoppade ner en efter en; Yatsi tämligen direkt, därefter Mitzy och efter en lång stund även Titzy. De sprang runt i lägenheten och lekte med en vippa, som Ove viftade med. De uppskattar leksaker nu. På eftermiddagen lekte de alla tre med bollar i arbetsrummet.

Efter c:a en timme signalerade Stina att det fick räcka. Hon manade ungarna att dra ner på aktiviteten men ..... som alla barn, struntade de i det. Vi beslöt att göra Stina till viljes, vägde småttingarna och satte in dem i hagen, stängde dörren och släckte lampan.

Det är bökigt att väga dem nu eftersom de lätt tar sig ur skålen, vi hittills satt dem i. Till slut fick vi ändå "ordning" på dem. Dagens vikt: Yatzi 805g, Mitzy 815g och Titzy 885g. Stora, fina kissar!

 

15 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)