Benet och katterna

Igår hade jag tid för läkarbesök på ortopedkliniken. Två timmar dessförinnan skulle jag ta prover på laboratoriet. Dessa skulle sedan vägleda läkarna, en ortoped och en infektionsläkare, i den vidare handläggningen av mina problem. Till min glädje var infektionsproverna på nedgående och planen är nu att jag under fyra veckor ytterligare ska äta antibiotika och därefter ta nya prover. Om allt går planenligt kommer jag att opereras igen den 4:de juli.

Kattungarna har aldrig tidigare sina liv varit hemma utan människosällskap så länge. Jag hade bjudit dem på mat, innan jag åkte men de var inte hungriga. Det första Ove gjorde, när vi kom hem, var att utfodra alla djuren. Allra hungrigast var Sandie. Jag misstänker att kattungarna tiggt till sig en slurk av henne i väntan på bebisfrön.

Jag fick en ortos utprovad på mottagningen. Ortos är grekiska och betyder räta ut. Stödbandaget består av plastskenor på sidorna av benet och fyra kraftiga band med kardborreknäppning är fästade i skenorna och går runt benet. Vid knäleden finns två plattor, där vinkeln på böjningen av leden ställs in. Detta förhindrar att jag böjer benet mer än 40 grader. Det känns mycket säkrare att gå med ortrosen på.

Som jag skrivit tidigare älskar kattungarna att var i sängen, när jag lägger mig. Igår hade jag mycket besvär av benet efter att ha suttit obekvämt på sjukhuset under flera timmar. Därför var jag tvungen att tillbringa nästan hela kvällen i sängen. Småmissarna kom springande direkt. De tycker mycket om att ta sig in under täcket men det får de inte. Jag är så rädd att någon liten kattklo eller mjölktand rispar hål på min hud. Nu får det absolut inte finnas en enda möjlighet för någon bakterie att ta sig in. Det är roligt att ungarna tycker om att bli klappade och vissa spinner högt av välbehag. 

Ungarna får endast korta mysstunden med sin mamma numera. Trots att de blivit stora nu, lyckas de få plats vid "matbordet".

 
24 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)