Besiktning

Dagen startade som alla andra dagar. Alla kattungarna började fightas i Oves säng. Konstigt egentligen att det alltid är i hans säng de håller till. De sover där också. Varför de inte är i min säng är obegripligt. Där skulle de ju ha mer plats. Katterna åt sin frukost vid 8-tiden men de var inte särskilt hungriga. Stina hade redan bjudit dem det första morgonmålet - "favvomaten". 

Det är mycket papper, som ska iordningställas och undertecknas, när en kattunge ska flytta. Man ska ägarändra kissen. Annars står jag (uppfödare) kvar som ägare. En blankett "överlåtelse av katt" med en massa information om kattungarna, deras föräldrar, uppfödare och köpare ska fyllas i rätt. Vill inte tala om, hur många gånger jag fick skriva om den blanketten. Trodde jag var smart och använde samma dokument, som till den första kattungen. Mamma och pappa katt var ju demsamma. Ändrade namnet på kattungen men glömde ändra könet på kattungen eller adressen till köparen eller färgen eller datumet för flytt osv.  Trodde inte att det var möjligt att fylla i så många uppgifter fel. Det är också viktigt att kattungens chipnummer skickas till ID-registret.

Det var spännande att åka till veterinären. Alla älsklingarna åkte i samma bur och de satt upprätt och tittade under bilfärden. Ännu intressantare var det att sitta i väntrummet. En jättestor hund passerade, en annan ville titta närmare på de små i buren. En kattägare placerade sin kattbur på golvet bara en liten bit från Spinettkatterna. Eva Larsson, veterinär, undersökte och vaccinerade alla småkatterna och en sköterska "chippade" dem. 2130 kr senare åkte vi hem. Redan i bilen somnade allihop. 

När vi kom hem, ställde Ove ner buren i hallen och öppnade "dörren" till den. Yatsi gick genast ur och lade sig ovanpå buren och somnade direkt. Mitzi föredrog att sova vidare där hon var och Titzi gick en liten runda på golvet men lade sig sedan att sova igen. Alla snusade  sedan mer än två timmar i sträck.

Klockan är nu c:a 23:30 och här är det full fart på de små, vars mamma nu tagit plats på buren, varifrån hon övervakar sina barn. Sitter själv och tänker på att det är sista kvällen med de underbara kattungarna, som för bara tolv veckor sedan, blinda och döva, tog sitt första andetag här hos oss. Vilken oerhörd utveckling. Nu kan de alla grunderna till allt, som en katt behöver. I fortsättning behöver de bara öva vidare på sina färdigheter.

 

 

29 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)