Besöket hos veterinären

Precis när jag och mina före detta kollegor satt oss till bords, ringde Ove (på väg hem). Stopp i trafiken på E4:an, trafikolycka! Han hade lovat att på egen hand ta kattungarna till veterinär Jon. Tiden var bokad till 17:30. Det kunde bli knepigt för honom att hinna. En kvart senare, när han närmade sig Sundbyberg, ringde han igen och jag letade fram kattungarna - de sov tätt tillsammans på toaletten. Transportburen stod färdigbäddad i hallen. Snabbt i med småttingarna och iväg till Bromma. När det gått nära 1 1/2 timme, började jag undra vart Ove och kattungarna tagit vägen. Kort därefter fick jag förklaringen.

Det finns nästan inget så gulligt som kattungar, tycker jag och många med mig. Ove och Miranda (arbetar i zoobutikens) hade kommit överens om att Ove skulle säga till, när han skulle komma med kattungarna. Oj, vilken uppståndelse det blev i affären. Miranda tog ut Primus och Flinga och placerade dem på disken. Kattungarna trivdes med uppmärksamheten, där de gick omkring på disken och kön bara växte. Det slutade med att en annan expedit öppnade ytterligare en kassa, så att de som inte längre ville beskåda underverken kunde betala och åka hem. 

Våra kattungar har alltid varit orädda och "framåt". Både Stina och Sandie är medvetna om sin "princesstatus", har alltid respekterats och har säkert förmedlat till sina kattungar att det inte finns någon ondska i världen. Jag tror också att det är bra, om man inte har för många kattungar samtidigt. Åtminstone skulle vi ha svårt att hinna ge alla kattungarna tillräckligt med tid, om vi skulle ha flera jämngamla kullar samtidigt. Kontakten med människor är jätteviktig för att kattungar ska bli socialiserade. Det är första gången vi haft bara två kissar i en kull och naturligtvis har vi haft massor av tid att vara tillsammans med dem. Jag är glad över att det i alla fall blev två. En kattunge bör ha minst ett syskon att leka med för att få den stimulans den behöver men hur många kattungar det blir, råder man inte över. 

Hos veterinären visade sig kattungarna från sin allra bästa sida (de har bara bra sidor). De lät sig undersökas utan att protestera och reagerade inte, när de fick sin andra vaccination och blev chippade. Nu är de flyttklara och idag har jag många gånger återkommit till tanken på att vi snart inte har dem kvar. Visst vet jag att de får det bra men jag vill inte att de ska flytta. De fyller 12 veckor idag och vi har följt varje litet framsteg och nu, när de är som allra gulligast och kan det mesta en katt bär kunna, då ska de lämna oss. Jag har hela tiden varit medveten om att flyttdagen ska komma men det hjälper inte. Jag kommer att sakna dem.

2 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)