Besöket på Kattstallet.....

var mycket givande. Jag tog en taxi till Jämtlandsgatan, där Kattstallet ligger. För att komma in till katterna måste man gå genom ett garage och sedan ta en hiss till lokalerna. Vi hälsades välkomna av verksamhetschefen, Careen, och Elin började direkt att ”rigga” inspelningsutrustningen i caféet, som ligger centralt med kattrum runt om. De katter som finns där är klara att adopteras. Vid små bord kan de som vill sitta och fika och samtidigt titta på katterna. Kaffe med dopp finns att köpa i caféet, som drivs av Kattstallet.

Medan Elin iordningställde inspelningsapparaturen guidades jag runt av Oscar, en av de fyra fast anställda på katthemmet. Rundvandringen filmades av Leo. Oscar berättade om intagningsförfarandet och om hur de sjuka katterna tas om hand. Nyintagna katter placeras i en annan, egen del av lokalen. Innan de får komma ut till allmänt beskådande måste de vara veterinärundersökta och vaccinerade x 2 och av veterinären bedömda som friska. Oscar informerade även om städ- och andra hygienrutiner och mycket, mycket mer. Rundvandringen kommer att gå att se på filmen, som Leo kommer att publicera. Troligtvis klart redan imorgon :-).

Careen berättade att runt 400 katter per år får nya hem genom Kattstallet. En katt kostar 1 900 kr och är då vaccinerad, ID-märkt och veterinärbesiktigad. Katter äldre än fyra månader är också kastrerade vid flytt. När kattungarna, 12 veckor gamla, flyttar till sina nya hem fortsätter Kattstallet att vara ägare av dem fram tills de är kastrerade (sker när de är runt fyra månader gamla). De blivande ägarna övertar formellt ägarskapet när kastrationen är genomförd. Den ingår i priset 1 900 kr. De nya ägarna får vid ägarbytet erbjudande om att överta den försäkring, som Katthemmet tecknat på kattungen. Samma erbjudande ges till alla, som köper katt från Kattstallet, inte bara till kattungeköpare.

Jag blev helt förälskad i Lakrits, en bedårande kolsvart kisse, 12 veckor gammal. Honom hade jag gärna tagit med hem, om det inte vore för att vi inte ska ha fler katter fast om......ska det bli en katt från egen uppfödning. När jag gick fram till Lakrits och började klappa honom, strök han sitt huvud mot mig, buffade och spann. Han behöver komma till ett hem snarast, där han kan få massor av kärlek och kel.

Kattstallet driver också en butik och har en loppmarknad i lokalen. Där finns det mesta av tillbehör av hög kvalitet till ett bra pris, bland annat:

leksaker, allt för pälsvård, matskålar och vattenfontäner, klösmöbler, bäddar och igloos, godis, balkongnät, kattluckor, toalådor och spadar, transportburar och väskor och halsband och selar.

Jag rekommenderar alla att göra ett besök på Kattstallet. Gör en god gärning genom att bli månadsgivare. Katterna behöver dig!

8 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)