Bestraffning :-)

Både i PawPeds G1 och t om avsnitt 7, har vi kursdeltagare fått nya uppgifter på onsdagarna och har haft t om tisdag på oss att skicka in och redovisa våra alster. Den här gången skulle vi göra ett grupparbete i ett diskussionsforum och meningsutbytet skulle pågå från onsdag klockan 12 till lördag morgon. Jag läste det men glömde direkt att jag inte hade helgen på mig. Igår kom straffet :-) - enskild redovisning av hela uppgiften. Fem hanar och sju honor av en sällsynt ras, Spiff, skulle bedömas; lämpliga för att gå i avel eller ej? Katternas utseende, temperament och hälsotillstånd beskrevs tillika deras föräldrars. Hur mycket mindre bra egenskaper kan accepteras i förhållande till den vinst som andra av djurets gener ger? Verkligen inte enkelt men på sikt är det en fördel att få "straffet". Jag har behövt tänka på alla parametrar, som ska räknas in, helt på egen hand. Jag tror inte att jag skulle ha varit fullt så genomtänkt i ett grupparbete, som jag nu tvingades vara. Väntar med spänning på kommentarerna från "fröken".

 Nu har jag fått alla bilderna från fotografen på Sollentunautställningen. Sissel är fantastiskt vacker! Inte för att jag gjort något åt det men jag känner mig ändå verkligen stolt. Förutom att Hon är en vacker katt ör hon också trevlig. Jag hoppas verkligen att vi hittar en bra hane till henne, när det blir dags för parning men än dröjer det ett tag. 

Idag kom ett nytt uppfödarmail från Royal Canin. Det gäller Stisse idag och handlar om njursjukdom. "Äldre katter - så skyddar du deras njurar" och jag kan sedan läsa följande:
"Njursjukdomar är ganska vanliga hos katter och drabbar främst äldre djur men ses ibland även hos unga individer. Sjukdomen är oftast kronisk (har funnits en tid) och progressiv (njurfunktionen försämras successivt). En katt med njursjukdom blir aldrig helt återställd, men med rätt behandling kan sjukdomen i regel hållas under kontroll under relativt lång tid. En av de viktigaste åtgärderna är att utfodra katten med ett speciellt dietfoder. I nästan nummer av Trasdockan reflekterar jag över just specialfoder. Tidningen beräknas komma i slutet av nästa vecka. 

Kattungarna ser ut att uppskatta Oves och mitt sällskap men det gör inte Stina, gillar att vi tar upp dem alltså. Hon protesterar inte högljutt men jamar lite försiktigt och meddelar att hon vill att vi ska lägga tillbaka dem i bolådan. Sedan tidigare vet jag att hon mer och mer accepterar att vi "lånar hennes barn". Mot att för bara en dryg veck bara ha lämnat sina ungar för korta besök vid matfaten, vattenskålen och toalådan, kommer hon nu upp och ligger på mattan framför TV:n kortare stunder, när hennes småttingar sover.

Nu vill jag dela med mig en stund av njutning, när ni kan njuta av min "silkesprinsessa". Glöm inte att bilderna går att förstora med ett "klick".

 
28 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)