Besvärligt med maten

Det är knepigt att försöka få kattungarna att äta bebisfrön. Det beror mest på att, så snart jag sätter in ett matfat till dunbollarna, äter Stina upp fröna. De går ändå fint upp i vikt; Yatsie vägde idag 655g, Mitsie 664g och Titzy 706g, men det är dags för Stina att få vila lite från allt ansvar. Enligt böckerna börjar honan att avvänja kattungarna vid fem veckors ålder och blir då inte lika tillgänglig som innan. Då gäller det att "barnen" förstår att de måste få i sig mat på annat sätt. Jag minns att det var likadant med den förra kullen - plötsligt började de bara äta. Hoppas på samma sak nu, snart. Kattlådan står i ett hörn i hagen och alla tre har utforskat den x flera. Hoppas nu att de också snart förstår, vad den ska användas till. 

Stina och Stisse avlastar gärna Stina nu. Idag var de båda inne hos ungarna och hjälpte henne att tvätta dem. Allt groll från förra veckan är glömt. När Sandie inte är inne i hagen, ligger hon gärna högst uppe på tornet och tittar på kattungarna. Det ska bli mycket spännande att se, vilken roll hon kommer att ikläda sig, när småttingarna kommer att röra sig fritt i bostaden; kommer hon att vara "lekfulla moster Sandie, den omhändertagande och beskyddande mostern eller kommer hon att bli irriterad på dem, när de rusar runt?

Idag har jag jobbat med Diplomeringen. För att bli godkänd här, krävs att man sätter sig in i vilka lagar och förordningar, som gäller, t ex hur många katter får man maximalt ha i en dubbelbur, vad innebär köplagen osv. Det ingår också frågor om katten t ex hur stor mängd vitt ska en bicolour-tecknad katt ha eller vilken ögonfärg anger EMS-kod 64. De flesta svaren på frågorna hittar man på SVERAKS hemsida, SVERAKS "Att ha katt"  och ur SVERAKS "Uppfödning och stambokföring 2015. Det tar sin tid att svara på de 60 frågorna, som är slumpmässigt utvalda.

Socialiseringen av kattungarna är framgångsrik. De får vara "ute" flera gånger om dagen. De kan nu hoppa högt på stället och också springa i full fart i soffan och hoppa upp på ryggstödet och börja klättra. Efter en knapp timme får då återvända till hagen, som jag dammsugit idag. Jag har också bäddad om i sovdelen. Det dröjer sedan inte länge förrän de somnar allihop i en hög - kanske någon tar sig en liten slurk innan sömnen infinner sig.

Bild 1 Stisse och Sandie. Bild 2 Stisse undersöker den nya leksaken, som Ove köpte idag. Kattungarna tittar nyfiket på.

 
7 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)