Beviset

Idag kom det - beviset från SVERAK. "Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring", står det på SVERAK:s hemsida. Godkänt Diplomeringstest borde vara ett krav, för utfärdande av stamtavla på kattungarna, tycker jag, detta trots att jag fött upp tre kullar utan att vara diplomerad själv då. Jag tyckte att jag kunde en hel del, som jag läst mig till själv men efter att ha gått Pawpeds G1 och gjort Diplomeringstestet, vet jag att det var mycket matnyttigt, som jag inte kände till tidigare. Nu sitter bevisen på en del av min kattkunskap inramade på väggen i hallen; Diplomeringen, genomgången  kurs i "Avel med framgång". Kommande bevis är "Kattsex", som ännu inte fått någon ram och Pawpedskursen, som jag hoppas få i pappersform (har den på nätet men låst). Givetvis sitter Oves Diplom också där, beviset på att han gått assistentkursen. Vi har ett gemensamt intresse som väl är - vet inte hur det skulle gå om någon av oss inte skulle gilla katter.

Idag har vi varit hos Carin och badat Tasse/Greven. Det gick mycket över förväntan. Jag trodde faktiskt att han skulle försöka både bitas och rivas men det gjorde han inte. Ove ställde upp Carins strykbräda på toaletten och jag ställde in rätt temperatur på vattnet, c:a 38,5 grader (kattens normaltemperatur) och blandade Summerwind shampoo 1/4 vatten, fyllde baljan vi ställt på strykbrädan med 1 dm djupt vatten. På med selen och ner i baljan. Började duscha honom med vatten, bakifrån och framåt och sedan tvätt med shampoblandningen. En sköljning och sedan torkade jag honom med mikrovärmda frottéhanddukar. Enligt "pälsgurun", Eva Porat, ska katten schamponeras 7 - 8 gånger och därefter behandlas med balsam och slutligen fönas. Det tror jag definitivt inte behövs. Tasse är inte tvättad för att ställas ut utan för att bli ren och det blev han. Om jag hade tänkt ställa ut honom, hade jag schamponerat honom två gånger, efterbehandlat med balsam men inte fönat. Det hade jag gjort dagen innan utställning.

Efter besöket hos Carin bar det av till Bromma zoo. Det känns nästan som om vi skulle behöva ha autogiro sär på minimum 1000kr dit varje månad men det är de värda våra underbara katter.

 
4 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)