Bibehållen kontakt

Det är snart två år sedan Kajsa och Buster flyttade. Marita och Peter hämtade dem på alla hjärtans dag 2014 och de flyttade till Vällingby. Till min glädje har Marita och Peter givit oss återkommande rapporter om sina fantastiska kattter, som verkar ha samma status i familjen, som deras barn en gång hade. De verkligen älskar sina katter.

Igår kom Marita och Peter på besök för att träffa Flinga och Primus, innan de  flyttar. Det är jätteroligt att ha en kvarstående kontakt och på avstånd kunna få följa "våra kattungar". Peter visade många bilder på Kajsa och Buster och hans bildarkiv liknade i mångt och mycket mitt eget. Majoriteten av fotografierna hade kattmotiv; katter som försöker nå en godisbit, katter i klätterträd, närbilder på kattansikten, katter, katter och ännu fler katter. Jätteroligt att se - och som Peter påpekade - så lik Kajsa är sin mamma! Marita är intresserad av fotografering och har en jättefin kamera. Den hade hon tagit med, för hon vet hur usla vi är på att ta bilder och att vi blir så glada när hon hjälper oss. Nu väntar jag på att hon skickar fotografierna hon tog igår.

Det är inte långa stunder Sandie är borta från sina bebisar. Vi tvingas ha dörren stängd till sovrummet, där Sandie och kattungarna är. Stina, som den supermamma hon är, vill ta hand om alla kattungar, inte bara sina egna. Hon är en erfaren mamma och Sandie säger inte ifrån, när Stina vill ta hennes plats närmast kattungarna. När vi gjorde ett försök att låta dörren stå öppen, upprepade Stina sitt beteende och Sandie tog då tag i nackskinnet på en av ungarna för att bära bort den till en säkrare plats. Så kan hon ju inte behöva ha det, så vi får avvakta tills kattungarna flyttar till hagen, innan Stina får ta del av uppfostran och allmän skötsel av småttingarna. 

Våra nyfödda är stora kissar med stark och bestämd stämma. De gallskriker, om de inte genast hittar sin maturskänkningsplats, när Sandie återvänder från en utflykt till sin egen matplats i köket, och kattungarna vaknar. Deras stora aptit ha givit resultat och igår vägde de 180, 185 respektive 190 g. Så stora (eg. tunga) kattungar har vi aldrig haft och det har säkert inte många andra ragdollägare heller.

 

30 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)