Bilder på bröderna

Först kom en bild på Buster idag. Han låg behagligt tillbakalutad i sin möbel. Sedan kom ett mms från Cecilia, som var hemma med Ronja, som var sjuk. RövarYatzi höll dem sällskap. Peter, Busters "pappa" har efterlyst en bild på Busters båda småbröder tillsammans och jag ska informera Cecilia om det.

Yatzi har samma EMS-kod som Buster: RAG n 04; n står för brun och 04 för mitted. Det är mycket att hålla reda på, när det gäller raser, färger, maskning och mönster i kattvärlden. Som hjälp för minnet brukar jag tänka: brun slutar på n, blå slutar på å men det finns inte på engelska så å blir a, röd blir d och creme följdakrligen e. Sedan finns det lite sköldpaddsfärger också men dem tar vi inte upp på den här "lektionen". Ragdollens ansiktsmask har tre olika beteckningar; om ingen siffra finns efter färgen t ex RAG a är det en colorpoint (Sandie) hela ansiktet är blått, RAG n 03 är en brun bicolor (i det bruna ansiktet finns ett vitt område som ser ut som ett upp- och nervänt V) och RAG d 04 är en röd mitted kisse med vit haka och en vit strimma från hakan och bak till genitalia, vita tassar fram och vita bakben där det vita minst når upp till hasen).

Det är mycket att hålla reda på om och kring katter. En titt på SVERAKS hemsida då och då är min rekommendation. Så småningom vet man hur en RAG a 03 21 ser ut. Man blir glad när man för sin inre syn ser en blåtabby bicolor. Det finns mycket mer att lära sig om färger, maskning och mönster men om man tar till sig informationen peu om peu, går det lätt.

Katter är ett bra sällskap till människor men man måste komma ihåg att människor också är sällskap till katter och det sistnämnda går inte att ersätta med andra djur. Jag vill jämföra det med barn, syskon och föräldrar. Ett barn har bra sällskap av sitt/sina syskon men syskonet kan aldrig ersätta en förälder. Likadant är det med katten - den vill allra helst ha både en annan katt och en människa till sällskap.

Just nu sitter Ove och jag framför TV:n. Bredvid Ove ligger Stisse, bredvid mig Stina och på soffbordet ligger Sandie. Detta är det optimala för katterna - hela familjen nära. När vi om en liten stund förflyttar oss till sovrummet, kommer de att göra detsamma. 

Vilken EMS-kod har Yatzi och Buster? Imorgon besvarar jag frågan själv (den kod jag angav, när jag beställde stamtavlor till dem).

 
18 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)