Birka kattklubb

Har kollat kattklubbar i Stockholm idag. När jag köpte Tasse visste jag ingenting om kattklubbar men gick med i Järva på inrådan av Patricia, Tasses uppfödare. Under flera år betalade jag snällt in medlemsavgiften och sedan var det inget mer med det. För fyra år sedan kom en inbjudan till julfest i klubben och Ove och jag beslöt oss för att anmäla oss. Vi trodde att festen skulle hållas någonstans i närheten av Järva men ..... den var i Brandbergen!!! Järva kattklubb bildades 1979 och hade då sitt säte i Järva men sedan många år tillbaka brukade eventuella aktiviteter hållas i en billig lokal i Brandbergen, där flera styrelseledamöter bor. Ett par år efter julfesten tillfrågades jag, om jag ville gå med i styrelsen och på valberedningens förslag blev jag vald till sekreterare för två år sedan. Jag hamnade i Järva kattklubb mest av en slump men när jag nu beslutat mig för att byta kattklubb, vill jag göra ett medvetet val. Två av Stockholmsklubbarna verkade intressanta och jag  läste noggrant igenom deras hemsidor och jag har fattat ett slutgiltigt beslut. Huvudmedlem 295kr, familjemedlem 100kr. Det känns riktigt spännande. Min plan är inte att vara särskilt aktiv där men givetvis vill jag följa eventuella intressanta aktiviteter. Min energi kommer att läggas i Ragdollklubben och där kommer jag att vara fullt sysselsatt. 

Benet har varit snällare idag. Med tanke på att det är en genomsnittlig rehabiliteringstid på ett år, får jag vara nöjd. Jag gillar vår soffa men insåg genast, efter att ha kommit hem från "Löwet" att soffan är för låg för mig. Trots att jag älskar fria ytor började jag planera för en öronlappsfåtölj med fotpall (den lånade duschstolen är alltför obekväm). Jag till och med svarade på en annons på Blocket, fick svar att möbeln fanns kvar, bad om adress och förslag på lämplig tid att hämta fåtöljen och se'n hörde jag ingenting!!! Vilken tur!! Idag kunde jag utan större besvär ta mig både i och ur soffan. Så glad jag blev. Då kommer jag också fortsättningsvis kunna sitta i soffan med Stisse bredvid, ibland Sandie också, och titta på TV.

Ove tecknade sig för båtvaktspass idag, två stycken under säsongen. Trots minusgrader börjar båtsäsongen redan nu. Båtägare börjar komma ner till varvet i ökat antal på samma sätt som ljuset återvänder i timmar och minuter. De pressenningtäckta älsklingarna måste göras skinande blanka både på ut- och insidan innan sjösättningen och det tar tid.

Själv var jag hemma med katterna - till att börja med i sängen. Stina gick sina "skriklovar" men verkar ändå lugnare idag. Många tror att alla katter älskar räkor men det är helt fel. Ove stekte rödspätta till middag och gjorde en god sås med räkor till den. Den enda, som var en aning intresserad av skaldjuren, var Stisse. Han åt två räkor. Om jag själv skulle vara kategorisk och påstå något, som alla katter gillar, skulle jag säga torsk. Uppriktigt sagt tror jag inte den misse finns, som ratar kokt torsk.

Här kommer bilderna, som inte kom med igår. Stisse njuter verkligen av att ligga nära mig i sängen och Sandie tycker också om det. Vackra Izzie är nu en stor "cool Ragdolldam".

 
13 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)