Dax att förbereda papperen

Det finns några få typer av arbeten, som jag absolut inte kan tänka mig. Ett av dem är förskollärare, ett annat är ekonom. Jag blir nervös av små barn, som ständigt påkallar uppmärksamhet; ramlar, ska ha hjälp med att ta på sig kläderna, blir osams med de andra barnen - för att inte tala om den höga ljudnivån. Pappersarbete stressar mig också. Trots att jag har god ordning på papperen - systematiserade i pärmar - har de ändå en tendens att gömma sig medan jag arbetar med dem. Antingen slinker de ner bakom skrivbordet eller också lägger de sig tätt ihop med något annat dokument, så att jag måste leta efter dem. Ibland måste jag ändå ha med papper att göra och det är aldrig något jag ser fram emot.

Det är bara 11 dagar kvar tills Sixten ska flytta till Marco och Linda, 12 tills Simba åker till sin nya familj och Smurf lämnar Gjuteribacken och flyttar innhos Eva och 16 dagar tills Sissel flyttar till Lotta. Bara Smulan stannar lite längre. Annelie hämtar henne dagen innan midsommarafton. Jag tycker inte om att göra allt i sista minuten och eftersom jag är lite bättre i benet beslöt jag mig för att börja iordningställa överlåtelseavtalen och ägarändringsblanketten och ordna en mapp till var och en av kattungarna. Stamtavlan ska följa dem hela livet och där ska t ex alla vaccinationer skrivas in. 

Sissel kommer ju att bo hos Lotta men tillhöra oss. Tanken är att hon ska användas i avel och vi kommer därför att bekosta ultraljud på hjärta och njurar på henne. För mig är det en absolut nödvändighet att göra allt jag kan, för att förhindra att en katt med genetiska defekter går vidare i avel. Man kan inte skydda sig mot allt men vidtaga de kontroller, som går att göra, för att det ska födas friska och harmoniska kattungar. Det första ultraljudet görs vid ett års ålder och bör sedan upprepas årligen tills katten fyller tre år. Undersökningen kostar c:a 2000kr och endast ett fåtal veterinärer har behörighet att utföra dem.

Kanske kommer både Sissel och Sixten att ställas ut. Jag tycker att det skulle vara jätteroligt om Marcus och Lotta vill visa världen, vilka fina katter de har. Det krävs en hel del jobb för att förbereda en katt inför en utställning och katterna brukar inte vara förtjusta i de första baden. Om man börjar vänja dem vid vatten och shamponering redan som små, brukar det inte vara något problem. Om man inte planerar för att ställa ut sin katt räcker det att bada den en gång per år. 

Jag kommer att återkomma med lite tips kring badet.

4 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)