Bra att veta

Glömde publicera gårdagens inlägg, så idag blir det två istället.

Det finns många saker man kan oroa sig för i livet. Dumt då att lägga energi på något som oftast är helt ofarligt, paddor t ex. Paddor har en körtel på ryggen som avsöndrar ett ämne som är mer eller mindre giftigt. I tropikerna finns det grodor med livsfarligt gift. Giftet hos svenska paddor är inte alls lika giftigt. Om en katt biter tag i en levande eller död padda blir resultatet en kraftigt saliverande katt. Padd-förgiftning är inte farligt men kan vara nog så besvärande. Själv kan man inte göra annat än att torka saliv och avvakta. Det räcker oftast men om katten skulle bli allmänpåverkad, ska man givetvis kontakta veterinär. För mig var detta nytt. Det var Annelie, som berättade för mig att Smulan slickat på en padda och efter en stund började fradga komm att ur munnen på henne. Annelie blev givetvis orolig, googlade och avvaktade med Smulan under uppsikt. Så småningom upphörde den kraftiga salivationen.

Nästa orosmoment (mitt personliga) - Sandie och maten. Läste detta och det lugnar ju en del: "Om din katt är kräsen i maten så behöver du inte oroa dig. Katter har nämligen rykte om sig att vara extremt petiga. Sanningen är att detta beteende i regel är inlärt och inte medfött. Du kanske tror att din katt vill ha, eller behöver en varierad kost, men i själva verket så är den nöjd med att äta samma mat varje dag hela sitt liv, så länge den är näringsrik.
Sakta, sakta! Vad som kan tyckas vara petigt ätande kan helt enkelt vara katten som tar god tid på sig. Många katter småäter och föredrar att ta en bit mat då och då. Bara för att den inte äter upp allt på en gång betyder det inte att den inte tycker om maten. Katt börjar kanske jama efter godare mat (= dyraste maten i zooaffären). Ge dig inte. Din katt svälter inte. Den försöker bara att använda sin charm för att få som den vill". Det är det hon gör den lilla "apkatten" :-). Hittills har hon alltid fått sin önskan uppfylld - jag tar fram något godare. Jag är rädd att jag aldrig kommer att kunna stå emot de vackra blå ögonen, som ihållande stirrar på mig och den lilla rosa munnen, som det kommer ett uppfordrande mjaaau ur.

Jag tror att jag ordnat en ny medarbetare i Trasdockeredaktionen. Om det berättar jag mer imorgon

Nya bilder med hälsning från tjejerna; Smulan (de två första) och Flinga med sin älsklingskorg, som hon verkar ha vuxit ur nu.

 

 
6 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)