Bra dag

Vad är en bra dag egentligen? För mig är det viktigaste självklart att både anhöriga, vänner och jag själv är friska och mår bra men förutom det - vad tänkte jag, när jag satte rubriken? Det första var att jag fått mycket gjort och det andra att jag lärt mig jättemycket. Dessa båda följdes åt, eftersom det jag menar med att "få mycket gjort" innebär att jag läst in mycket material för att få ett bra underlag till det jag ska skriva om i Trasdockan, samtidigt som det gav mig ny kunskap. Det handlade dels om våra stadgar och vårt arbete i styrelsen, dels också en del om utställningar och det ena gav det andra. Jag är en mästare på att göra arbetet oändligt mycket större än det var tänkt från början. Plötsligt hade jag hamnat på domarnas poängbedömning av ragdollen. Klart att jag känner till att t ex en fertil katt som tävlar i klass 9, där vuxna katter utan titel börjar, måste få minst 93 poäng av domaren för att det ska räcka till ett certifikat men vad var det nu domaren satte poäng på och hur många? Vad domaren tittat på vid bedömningen mindes jag något så när men absolut inte hur många poäng de olika bedömningskriterierna renderade.

Jag vet att jag skrivit om utställning tidigare men eftersom det är så mycket roligare att gå på utställning, när man vet lite om hur domarna arbetar, vill jag berätta vad jag lärde mig idag. Det mest förvånande för många med mig är att pälsen är det som ger högst poäng, 20 p för färg och mönster och 10 p för kvalité, struktur och längd. Det var så spännande att titta på bilder på hur ett par perfekta ragdollögon ska se ut i både färg, form och placering. De ska vara ovala, lätt snedställda och ge en öppen söt-sur look. Bredvid fanns bilder på rakställda, mandelformade och dominanta ögon och nu vet jag att jag kan bli kattdomare :-), för utan tvekan tyckte jag att de ovala, lätt snedställda ögonen var snyggast. Skämt åsido - det kan inte vara lätt att vara kattdomare men förresten......... det är det inte att vara barnmorska heller, för den som inte gått en lång utbildning.

Idag kom en bild på Flinga och en inbjudan om att komma på besök hos Laila, Jan och "vår tonåring". Tingla är nu i de nedre tonåren och har vuxit ur sin småbarnssele. På bilden har hon sin nya, rosa sele på sig. Det ska bli roligt att se henne i verkliga livet och även träffa Laila och Jan. Eftersom jag gillar att åka tåg, ska jag försöka övertala Ove om att låta bilen stå hemma.

På lördag ska vi hälsa på Sissel och titta på Rubis kattungar. Jag fick ett sms från Lotta på eftermiddagen, i vilket hon berättade att hon och Sissel var nytvättade - av Rubikiss.

 
9 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)