Bra dag - saker på plats

Människor är olika och det är bra. På gott och ont behöver jag ha koll och har svårt att bara hoppas att saker och ting ordnar sig. Ofta gör de ju det men inte alltid och då blir det jobbigt. Om jag åtagit mig en uppgift, som ska vara klar en viss tid eller dag, är det jätteviktigt för mig att det verkligen blir så och då klarar jag inte av att leva på hoppet om att det ska lösa sig av sig självt. Idag har jag ägnat hela dagen (och kvällen) åt att ”beta av” min ”att-göra-lista”. Jag känner mig helnöjd nu, för allt har flutit på. Jag har ordnat föreläsare till Ragdollklubbens medlemsmöte, fixat ett fint pris till Elins och min tävling i Prata Katt, kontaktat Gustaf, som ska berätta om sin 18-åriga ragdoll i podden. Han har lovar att återkomma snarast med förslag på datum och tid för inspelning. Jag har hunnit förbereda nästa veckas lektion inklusive egna uppgifter till kursdeltagarna och skickat ytterligare en läxa till dem tills på tisdag. Kanske låter det inte så mycket men en bra lektion måste vara väl genomtänkt och rolig för att fånga deltagarnas uppmärksamhet och nyfikenhet. Mitt mål är att de ska tycka att det är kul att lära sig det jag kan förmedla.

Stisse kan mycket av grunderna i data, för han ligger så gott som hela tiden bredvid mig på en kudde, när jag arbetar. Ibland läser jag högt för honom, eftersom han gillar när man pratar med honom. Han rör öronen och verkar iallafall intresserad:-). 

Ikväll fick fiskarna en uppfräschning i sin boning. De blir fler och fler och inom kort måste vi nog ta flera av dem till Akvarielagret, som jag tror fungerar lite som ett katthem, fast för fiskar. Jag har ännu inte läst på, så det enda jag vet är att man får lämna fisk där. Algot har städat så gott han kunnat men det är jobbigt för en ensam mal att hålla rent, så Ove har hjälpt honom. Ove bytte ut 1/3 av vattnet, magnetrengjorde glaset och sköljde noggrant bort all smuts i filtret. Efter det hällde han i alla nyttigheter för vattenmiljön och växterna. Jag kollade vattnet med en ”dyrsricka” och den vittnade om goda förhållanden.

Efter vad jag vet idag och med allt som både fiskar och katter behöver, är jag förvånad över att de fiskar jag hade på 70-talet överlevde och att Mysan, min huskisse, blev 20 år. Jag gjorde så gott jag kunde - då som nu - men det var ju inte i närheten av, hur mycket jag gör idag, för att ge mina djur det allra bästa av allt men det fanns helt enkelt inte så mycket att tillgå då. Jag hoppas kunna ge dem dem ett så bra liv ett djur någonsin kan få. De verkar nöjda iallafall:-).

5 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)