Bra fast inte bra

Vilken tur att jag tittade på SVERAKS hemsida. Jag ville ta reda på, vilken tid utställningen skulle stänga. Vad såg jag då? Jo, att det var på lördagen de "fina" katterna bedömdes; alltså Ragdoll, Birma, Sibirisk katt, Skogkatt och Maine Coon. Igår var det de korthårigas tur. Dem är jag inte så förtjust i, särskilt inte Spynxen. Så vi bestämde oss för att inte åka dit. Det var Inte bra att  vi missade utställningen med de fina men ..... ändå bra att vi upptäckte misstaget innan vi åkte dit. 

Oj, vilka mängder blötmat det går åt numera. Problemet med Sandie - att hon vägrar äta frön - kommer nog aldrig att lösas men Stina vill också ha blötmat, när Sandie får det och så blir det. Tur att Stisse bara vill äta morgon och kväll, även om det står mat framme, annars skulle han bli tjock. En kastrerad, medelålders katt blir ofta överviktig med ökad risk för diabetes och andra välfärdssjukdomar. Stina har inte gått upp i vikt enbart pga av kattungarna. Hon äter gärna, mycket och ofta men det behöver hon. Den första tiden ska hon försörja kattungarna helt och hållet. De ska gå upp minimum 10 gram per dygn, vilket innebär 50 gram. Hon måste alltså producera massor av mjölk och det kräver energi.

Jag fick ett roligt mail idag. Det var en bild på en katt med texten: "hundar har ägare, katter har personal". En annat tänkvärt uttalande (från en hund och en katt) Hunden: "min matte ger mig mat, hon klappar mig och ger mig god vård - hon måste vara Gud. Katten: "min matte ger mig mat, hon klappar mig och ger mig god mat. Jag måste vara Gud". Precis så är det med katten!

Om hösten fortsätter, som den börjat, kommer jag att vara nöjd. Även idag är det ett underbart höstväder; solen skiner och det är en frisk, lite kylig luft. Stisse är irriterad över att balkongdörren inte står öppen. Han vill ut och vakta på fåglarna, in och äta, ut igen, in till lådan. Jobbigt! Erfarenheten från tidigare år är i alla fall att beteendet upphör och han kommer att finna sig i att dörren är stängd oavsett om han är ute eller inne.

Snart ska Ove och göra vår årliga utflykt; åka till Vaxholm, ta färjan till Rindö, åka över ön, ta en ny färja till Värmdö, dricka kaffe och äta en av Siggesta gårds underbara smörgåsar och titta på tupparna, hästarna, fåren och de andra djuren och sedan åka till mina föräldrars grav på Ingarö.

Fantastiskt att vädret på Oves första dag som pensionär är så vackert!

2 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)