Brev från Hill's idag

Idag var det dags för ett mail från Hill's igen. Jag gillar mailen jag får från både Royal Canin och Hill's och jag brukar läsa igenom den information företaget skickar iväg. Sedan gäller det att tänka och fråga sig själv - är detta något jag verkligen behöver?

Gör det roligare för din katt att vara ensam hemma! Så stod det i mailet jag fick idag: "Kattens semester har oftast inneburit att den varit i centrum för vår uppmärksamhet och när semestern är slut kan den känna sig lite "bortglömd" hemma. Försök då att göra det roligt för den genom att gömma godsaker, foderbitar eller särskilda "ensam hemma-leksaker" i bostaden - saker som katten kan hitta, under dagen. Plocka undan leksakerna när familjen kommer hem, så att de känns nya när familjen lämnar hemmet för arbete och skola. Visst är det bra tänkt men själv försöker jag hitta kattungeköpare, som kan erbjuda kissen levande sällskap, när familjen inte är hemma. En hund eller en annan katt gör att kissen inte blir ledsen. Naturligtvis är inte alla raser lika - en del, ragdolls t. ex., är väldigt sällskapliga av sig. Man behöver inte köpa en raskatt som kompis, utan huvudsaken är att det finns något annat djur att leka med eller sova bredvid.

I brevet introducerar Hill's också ett foder, som både främjar god matsmältning och välmående, nya Science Plan™ Sensitive Stomach & Skin. 

Samtidigt hittade jag också något som företaget skrivit tidigare: "många gravida kvinnor undviker katter på grund av potentiell smittorisk (toxoplasmos)". Det behöver de inte! Gravida kvinnor kan visst umgås med katter; det är kattlådan de ska hålla sig borta från. Toxoplasmos sprids via avföring och kattsand. Så länge gravida kvinnor undviker kontakt med kattlådan och låter någon annan rengöra den finns det ingen risk. De kan lugnt fortsätta att mysa med sin katt trots att de är gravida". 

Lotta skickade en bild på den lilla familjen. Sissel är mån om att se bra ut på bild, förstår jag :-), eftersom hon tittar rakt in i kameran men jag undrar, vart Nickan är på väg.

 

 
19 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)