Brev från Hill's också

Brevet från Royal Canin handlade ju om, vad man bör tänka på beträffande den åldradrande katten. Jag fick brevet nu, när Stisse snart ska fylla 8 år, trots att de talar om vad man ska tänka på, när katten blir sju år! Man betonade också att det är bra att göra en hälsoundersökning på Stisse, min mysgubbe. Kanske var det bra att brevet kom igår i alla fall, eftersom vi ju faktiskt har serverat Stisse samma sorts foder nu, som när vi bytte från Kitten till vuxenmat. Visst förstår jag att man från företagets sida vill att vi ska köpa ur deras sortiment men det är inte alltid fel med reklam. Som jag skrivit tidigare, tycker jag att Royal Canin arbetar seriöst, har många bra och kostnadsfria utbildningar, sponsrar föreläsningar och sist men inte minst - företaget tillhandahåller många olika fodertyper och mycket bra mat, som katterna uppskattar. Jag upplever min kontakt med Royal Canin som ett "win-win"-koncept och har inga problem med att fodertillverkaren tjänar pengar på sina produkter, kanske lite väl mycket men inte störande för mig.

Igår kom det ett brev från Hill's också. Där stod:

"Hej Annelie!

För att se till att Stina håller sig frisk och glad behöver du ta hand om hela henne. Rätt kattfoder består inte bara av balanserad kost med de allra finaste ingredienserna, utan det kan också fungera som en tandborste!". Sedan går det att läsa vidare och där får man veta:

Katten kan tvätta sin päls själv, men tänderna är en helt annan historia. Mer än två tredjedelar av alla katter har någon tandköttssjukdom vid två års ålder. Plack och tandsten (miniraliserad plack) samlas på kattens tänder och om det inte behandlas kan det leda till allvarligare problem längre fram. Symtomen på tandköttssjukdom kan vara: en gulbrun beläggning på tänderna, illaluktande andedräkt, en röd linje längs tandkanten eller att katten har svårt att äta. Vad gör man då? Tar katten till veterinären!!! 

Om man själv inte vill - och katten absolut inte vill - borsta tänderna dagligen, bör man använda ett specialfoder för tänder och Hill's rekommenderar givetvis sitt eget "tandfoder", Hills Cat adult oral Care. Foderbitarna är formade för att skrubba tänderna hela vägen upp till tandköttet. Foderbiten omsluter tanden, när katten biter i den och rengör tanden hela vägen upp till tandköttskanten innan den bryts sönder och lyfter bort eventuellt plack. Dessutom förordar Hills tandkontroll hos veterinär två gånger per år. Själv tror jag att det räcker med ett besök hos tandveterinären per år, om man själv tittar regelbundet i kattens mun och då inte upptäcker några sjukdomstecken.

Kan även nämna att jag tror att Royal Canins Oral care fungerar lika bra. Tanken beträffande formen på fodervitarna är densamma och här skriver man också: "Natriumfosfater är aktiva ämnen som binder det kalcium som finns i saliven och på så vis förhindrar beläggningar på tänderna i form av tandsten. 

Imorgon ska jag visa en bild på en av "våra" f.d sekreterare.

15 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)