Bromma zoo

Idag har jag varit och träffat gulliga Irene Ericsson på Bromma zoo. Jag är glad över att ha denna kontakt; hon kan mycket om katter, har "totalkoll" på varuutbudet och kan svara på det mesta om funktion och ev underhåll av de tekniska "kattsakerna". Jag hade förberett Irene på att jag idag skulle vara särskilt intresserad av vad man kan tänkas behöva till en kattunge. Irene väntade på mig, när jag kom klockan 16. Hon hade ett papper i handen, som visade sig vara två A4-papper med tips på, vad man bör införskaffa till en liten kattunge. Den första rubriken var: "viktigt att ha från 1:a dagen". Jag håller med om det mesta, som stod på papperen, förutom att jag inte tycker att man behöver ha minst två kattlådor, annat än om bostaden är i flera plan eller större än 120 kvm. Inte heller tycker jag att man måste ha flera klösbrädor uppsatta på olika ställen. Den andra rubriken var: "också bra att ha från början". Inget av det som står där är viktigt att ha från början enligt mig. Det finns förvisso saker där, som är bra för en del katter men inget man behöver ha från början förutom möjligtvis en borste. Egentligen tycker jag inte heller att den är viktig - jag förordar Mirakelkammen. Man kan nämna att det som står under rubriken är saker som finns att köpa vid behov. Jag håller med om att det också är bra att ha ett "första hjälpen-kit", om olyckan är framme. Själv passade jag på att köpa (Irene sade sedan att jag inte behövde betala det) Vet-flex självhäftande bandage. En nyhet för mig är att det finns "anti-klös-strips".

Jag har länge funderat på att köpa en vattenautomat till våra katter. Rinnande vatten tilltalar mig. Det måste vara fräschare att dricka vatten, som inte stått stilla. Idag gjorde jag slag i saken. 495kr. Jag tog samtidigt med en tygbanan med mynta i men tittade inte på priset. I kassan fick jag veta att bananen och vattenautomaten kostade 595kr tillsammans. 100kr för en tygbanan. Den lämnade jag tillbaka, för jag kan inte se att priset är rimligt.

Jag har nyss tagit mig igenom den engelska bruksanvisningen och nu ska jag iordningställa vattenfontänen. Hoppas nu katterna blir lika förtjusta som jag.

Bilden högst upp i mitten visar världens dyraste?? tygbanan.

 
3 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)