Busfrön

Vissa stunder tycker jag att det är JÄTTESKÖNT att de bara är två - kattungarna alltså. Ändå är det nog inte jag mest, som känner så. Stina är en mamma med stort tålamod men på förmiddagen idag har hon förefallit verkligt trött på sina barn. Helt respektlöst har de ömsom hoppat upp på ryggen på henne, jagat henne runt i lägenheten och ömsom slagit henne i ansiktet med sina små tassar (utan utfällda klor förstås). Stina sätter inte gränser för sina ungar, som Sandie gjorde mot sin kull. När de blev alltför intensiva fräste hon lite lätt och om de inte hörsammade det, tog hon ena framtassen, tryckte ner dem mot golvet och höll dem där i ett stadigt grepp tills de lugnat sig. 

Nu ska jag avslöja vad jag beställde till Sandie och hennes bebisar. Nyss kom ett meddelande från ICA, där man meddelade att den stora Agriaburen, jag beställt, redan kommit. Så snabbt! Jag tror att den kommer att bli ett bra "första hem" för våra framtida kattungar. Kattmammans instinkt säger henne att hon ska föda sina ungar på en plats skyddad från andra djur, som kan skada hennes avkomma. Buren har både väggar och tak och genom att lägga en handduk eller annat tyg över buren, känner hon att ungarna inte är synliga för andra. Varför har jag inte tänkt på detta förut? Ove är ledig idag och har precis åkt för att hämta buren. Vi måste låta Sandie godkänna sin nya bostad, som hon har kontrakt på 2 - 3 veckor :-). Därefter kommer hela familjen att flytta till en större boning, hagen. Nu börjar jag längta efter nya små, inte för att de första dygnen är roliga - jag har en tendens att oroa mig för de nyfödda alldeles i onödan (men jag har blivit bättre), utan för att jag vet att Flinga och Primus snart kommer att flytta. Så ska det vara men det blir så tyst och tomt, när vi inte har kattungar. Då är det roligt med nya småttingar. 

Man ska köpa saker som förenklar livet, om man kan. Om en liten stund ska jag beställa veterinärvågen, som jag skrev om igår. Jag vet att många uppfödare, som har många kullar samtidigt, också har egna apparater för att kunna kolla ID-chippen på sina kattungar, för att säkert kunna veta att det blir rätt kattunge, som lämnas till rätt köpare vid flytt. Det kommer jag aldrig att behöva. Jag kommer inte någonsin att ha mer än en seende kull samtidigt. Vad menar jag med det? Jag anser att kattungar inte behöver mig utan enbart sin mamma, så länge de ännu inte öppnat sina ögon. Primus och Flinga kommer att flytta innan Sandies ungar behöver social träning. Sandie och jag har några likheter, bl a har vi inte så stort tålamod. Om det blir för rörigt tycker jag inte att det är roligt med småmissar och det ska det vara. En till två veckor med dubbla kullar är ok för mig men inte längre.

 
13 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)