Byta bolåda

Oj, vad snabbt kattungarna utvecklas. När vi tog upp dem i sängen idag, ville de gå, gå och gå. De välter visserligen då och då men reser sig direkt och vill trava vidare. För första gången bekantade sig Stisse med dem på riktigt. Tidigare har han bara tittat på dem men idag gjorde han en noggrann undersökning av en av kattungarna. Jag såg inte att han slickade på bebisen men den var alldeles blöt, när han var klar. Även Sandie tyckte att det var dags för en närmare inspektion men hon nöjde sig med att "nosa igenom" Mitzy.

Stina vet att ingen vill hennes barn något illa och hon låter både Ove, mig och "syskonen" hantera sina barn. Så ska det vara men alla katter känner inte samma tillit. När kattungarna varit en stund på sängen, tyckte hon ändå att hon också skulle vara där, ifall de ville något - och det ville de. Gritzie gick genast fram till sin mamma, som omedelbart lade sig tillrätta och erbjöd henne en slurk. Innan vi lade tillbaka kattungarna i bolådan vägde vi dem. Mitzy vägde 375g, Titzy 377g och Gritzie 360g. Vilken viktökning! Mitzy är två veckor idag och har gått upp från 115g till 260g. De andra två är ju 27 timmar yngre, så deras viktökning (på två veckor) vet vi först imorgon.

Kattungarna har nu större och större behov av att träna sina ben och behöver en större bolåda. De kan ju inte vara varken på sängen eller golvet utan tillsyn men gå omkring vill de. Därför ska vi bädda fint i den stora bolådan. Där får de plats att gå omkring men vi behöver inte passa dem. Naturligtvis måste vi fortsätta vänja dem vid att bli hanterade men de kan öva att bli stadigare på benen på egen hand, eller rättare sagt fot. Om en vecka gissar jag att de kan gå helt utan att ramla. Då är det också dags att låta dem lukta och kanske till och med smaka på kattungefrön, sådan mat som Tasse fortfarande älskar och lever på. De kattungar som vi tidigare fött upp har inte börjat äta annat än mammas mat förrän de passerat fyra veckor. När de väl börjat, har det gått fort. När kattungarna är c:a fem veckor börjar också kattmamman avvänja dem. De är då så stora att det är nästan omöjligt för henne att mätta dem med enbart sin egen mjök.

Nu har "barnen" passerat den mest känsliga perioden oxh det känns skönt. Ingen utomstående har fått umgås ed dem men om en vecka kan vi i alla fall låta utomstående titta på dem. Det dröjer inte länge förrän de själva Kan ta sig ur bolådan. Då kommer de, som tidigare kattungar, få hålla sig i arbetsrummet. Det dröjer ett tag innan de ör mogna att vistas fritt i lägenheten. Innan dess måste de också lära sig att hitta till sin toalett.

21 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)