Byta ”spår”

Det blir inte alltid som man tänkt sig men då måste man ”tänka om” och försöka hitta en lösning på problemet. Människor är olika; en del gillar snabba kast/förändringar, andra förskräcks när inte allt går ”sin gilla gång”. Båda grupperna behövs - jag tillhör den första, en nödvändighet för att kunna arbeta i akutsjukvården, som jag gjort under hela mig yrkesverksamma liv. 

Allt var planerat kring Ragdollklubbens årsmöte; Anna hade lovat att boka lokal lördagen 17:e februari och professor Axnér skulle föreläsa om B-blod vid 14-tiden. Lena skulle fixa lunchen, Carina skulle köpa en ring med lotter och själv skulle jag ordna vinster till lotteriet. Allt var ”klappat och klart” och vi hade annonserat detta på hemsidan. Vad hände? Anna bokade för sent - lokalen var upptagen - och Eva Axnér kom på att hon skulle åka bort vid 14-tiden. Det senare fick vi vetskap om i förrgår. Idag är allt löst (helt utan min inblandning). Årsmötet är flyttat till söndagen 18:e februari och Eva Axnér startar sin föreläsning ett par timmar tidigare istället. Det mesta går att lösa bara man inte förskräcks och lägger sin energi på det.

Vartefter tiden går har jag lärt känna allt fler i ”kattvärlden” och det har jag stor nytta och glädje av. Igår började jag lite mer på allvar att skriva till nästa Trasdockan och idag insåg jag att jag behöver prata med någon, som kan ”mat till dräktiga katter, nyblivna kattmammor och kattungar, som börjat äta fast föda. Vem kan hjälpa mig med det? Jo, Anna-My på Royal Canin. Jag ringde henne och nästa vecka ska jag intervjua henne. Visst förstår jag att hon kommer att prata om Royals egna foder men huvudsaken är att jag får veta vilka näringsämnen, vitaminer, mineraler o dyl, som är viktiga för en kattmamma och hennes ungar.

Vi köpte kattsand idag. Sanden är dyr och vi försöker passa på, när det är extrapris. Den sand, som jag tycker är allra bäst innehåller bentoniterna, som tyvärr inte är nedbrytbar. Vi har testat både flis och vita kristaller men inget har varit tillnärmelsevis så bra som Ever Clean. Jag hoppas verkligen att det kommer att komma bra sand, som inte ger mig dåligt samvete.

 

29 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)