Chanserna är mycket små men om.....

Min kropp samarbetar inte som förr och morgnarna är värst. För att komma igång stretchar jag framför TV:n, Nyhetsmorgon, varje dag. TV4 sänder ju, som bekant, sina program med reklamavbrott och de senaste dagarna har jag blivit oerhört berörd av inslagen. Jag kan inte sluta tänka på de stackars djur, som lever under psykisk och fysisk tortyr.; en Björn som förflyttar sig från tass till tass på en yta som är 5 dm bredare än björnen själv. Hur den klarar av att uträtta sina behov vill jag inte ens tänka på och jag känner mig osäker på, om den kan inta en ställning i liggande utan att tvingas tränga ihop sig. Lika avskyvärt behandlades en apa jag såg. Vi måste protestera.

Programledarna brukar fråga Trissvinnarna vad de ska göra med pengarna. Svaret blir inte sällan "en resa". Om jag skulle vinna skulle minst 25% gå till hjälp till djur men som läget är nu finns inte en chans, för jag köper inga Trisslotter. Jag ska börja med det; åtminstone en i månaden.

Igår fick jag ett tips från Eva, särskilt bra för kattägare som låter sin kisse vistas ute på egen tass men även bra när katten får gå ut på promenad i sele; ett lysande halsband. Kanske har sådana funnits länge men eftersom våra katter är innekatter, som absolut inte vill vara ute annat än på balkongen eller båten, har jag inte heller tittat efter halsband på senare år. En gång i tiden trodde jag att katterna skulle gilla promenader om jag köpte "rätt" sele. Jag inhandlade den ena selen efter den andra och trodde att någon av dem skulle falla katterna i smaken men nej! Det är faktiskt inte selen det beror på - de har ju inget emot sele på båten. De tycker helt enkelt att det är läskigt att vara ute; både marken under tassarna och avsaknaden av begränsning av yta. Lika bra egentligen, för jag skulle få dåligt samvete av att se dem längta ut, när jag själv vill sitta uppkrupen i soffan och skriva.

Björn, mitt sedan i somras nya försäkringsombud, arbetar på ett sätt jag gillar, d.v.s aktivt och det är aldrig problem med att få svar/hjälp med sån't jag undrar över. Han har lovat att "slussa mig" till rätt person för att få svar på frågor kring de, de senaste åren, kraftigt ökade veterinärkostnadern. Det återspeglar sig ju hos försäkringsbolagen.

 

 

 

 
4 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)