Christine och Kristin

Katterna brukar vanligtvis väcka oss tidigast 06:45 men idag kom Sandie upp i sängen redan klockan 06:10. Hon "travade runt" tills vi var riktigt vakna. Säkert kände hon på sig att jag måste stiga upp tidigare än vanligt idag. Christine, som brukar komma och städa varannan fredag klockan 11:00, ville komma klockan 09:00 idag istället. När jag vaknar brukar Ove "servera" mig min morgondos av värktabletter, 1 T. Citodon och en T. Diclofenac. (Om det är en bra dag räcker det med det). Jag avskyr att ligga kvar i sängen, när jag är vaken. Värst av allt avskyr jag att äta i sängen så ingen uppvaktning med frukost där! Trots allt måste jag ändå ligga kvar minst en timme, så att tabletterna börjar verka. Sedan kan jag försiktigt gå på mina värkande ben och hämta min iPad, som legat på laddning under natten, sätta mig i soffan och ta spjärn med fötterna på bordets underrede. Efter en kvart sittande så brukar det gå hyfsat att göra frukost.

Prick klockan 09:00 kom "min ängel" och klockan 11:00 var hon klar. Damningen gjorde jag själv igår. 

12:30 träffade jag Jeanette, som sköter mina naglar, och bjöd henne på lunch på Star hotell. Maten smakade bra och vi hade, som vanligt mycket att prata om. Jeanette är min tvillingsjäl; en boll i luften är alldeles för lite. När jag tog sista tuggan, började det regna, så vi drack kaffe inomhus. Jag var hemma vid 15-tiden och ringde Carin, som sökt mig tidigare. Hon ville ha hjälp med att skicka ett mms på sin nya telefon. Jag kände inte Carin för åtta månader sedan och det känns, som vi känt varandra i många år. 

Strax före klockan 18 kom Kristin. Hon har Down's syndrom. Kristin är jätterädd för katterna och skulle önska att vi alltid bara träffades hos henne men det får bli varannan gång här. Stisse älskar, när vi får besök och vill alltid vara i centrum. En rädd person sitter blick stilla och det gjorde Kristin. Det får Stisse (alla katter egentligen) att undra, vad som är fel. Därför vill han hoppa upp till hende för att ta reda på varför hon sitter så stilla. Idag gick det ändå rätt bra. Hon till och med klappade honom. Stina, som aldrig pockar på uppmärksamhet, ligga relativt nära Kristin, vilket aldrig inträffat tidigare. Det var ett stort framsteg. 

Färdtjänsttaxin kom klockan 21:00 och det blev påtagligt lugnt i lägenheten. Jag tittade på TV, Ove läste tidningen på sin iPad och katterna intog sina sovplatser; Stisse i soffan, Stina i sängen och Sandie på klätterträdet. Imorgon väntar pälsvård.

 

6 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)