Coronavirusets och SVERAK

Förbundsstyrelsen (SVERAK) gör bedömningen att den påverkan som Covid-19 har på oss, kommer pågå under en lång tid och det går därför inte att göra adekvat bedömning när faran är över och vi åter kan ses på ett vanligt sätt. Vi har därför kommit fram till att årsmötet ska genomföras, men digitalt nu till helgen. Årsmötet kommer att sändas live på Facebook och vi återkommer här, samt i våra övriga kanaler, med en länk till den.

Ovanstående finns att läsa på SVERAKs hemsida. Ingenting är längre som tidigare och kommer heller aldrig mer att bli. Alla påverkas i dagsläget men i vilken utsträckning varierar mycket. Jag är lyckligt lottad under rådande omständigheter för traditioner är inte, och har aldrig varit, särskilt viktiga för mig. Huvudsaken för mig är att jag har familj och vänner. Hos vem vi träffas, vad vi gör eller äter spelar mycket liten roll för mig.

Snart är det påsk och jag, Ove, barn och barnbarn har bestämt att vi ska fira påsk tillsammans. I år träffas vi hos oss själva, d.v.s. med hjälp av Skype eller FaceTime - inte riktigt bestämt vad vi ska välja att äta. Klart att det hade varit roligare att inta sin måltid sittandes vid samma påskbord allihop men det går bra ändå, för internet möjliggör att vi förhållandevis enkelt ändå kan äta tillsammans, umgås och även upprätthålla andra sociala kontakter. 

Åter till Pyret, som jag skrev om igår. Trots att han var liten var han stark; en riktig liten kämpe! Så småningom blev han en bekväm men oerhört vänlig kisse, som på allvar verkade tro att det var jag som var hans mamma. Bekväm blev han, när han började förstå att mjölken kom utan särskild ansträngning från hans sida. Under flera veckor åt han, Sittandes i mitt knä, från en spruta. På så vis slapp han trängas med syskonen och fick ha mig helt för sig själv, vilket han också trivdes med :-). Medan han åt berättade jag för honom hur duktig han var och den varma mjölken rann behagligt ner genom hans strupe. 

Idag är Pyret, som sagt, stor men han är samma vänliga kille, bild 1.

Ethel arbetar hemifrån, främst p.g.a. risken för coronasmitta. Många som jobbar från hemmet känner sig ibland ensamma, eftersom de inte har några arbetskamrater. Den slipper Ethel, för hon har två kompisar, som gärna hjälper till och som hon kan prata med på lunchen. Tillsammans går de ofta ut en stund och får lite frisk luft, bild 2 och 3.

 

 
20 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)