Dagen i Grödinge

Katterna åt sin frukost som vanligt och hade börjat förbereda förmiddagsvilan, när vi lämnade Gjuteribacken med siktet ställt mot Grödinge. För att slippa Essingeleden och all trafik där, valde vi istället att åka till Ekerö och ta färjan därifrån till Slagsta. Strax efter klockan 13 var vi framme på Vårstavägen. Både Annelie och Leo mötte oss i dörren, Smulan sov på övervåningen. Leo är precis så stor och snäll, som en hankatt ska vara. Han har alltid blivit respekt- och kärleksfullt behandlad och tror därför allt och alla om gott. Han "märkte upp oss" med sin egen doft genom att buffa på och stryka sig mot våra ben och sedan följde han med oss från ytterdörren, genom vardagsrummet och ut på altanen på andra sidan huset. Där hade Annelie dukat ett somrigt bord; en rosa/ceris blommig duk och gröna tallriksunderlägg. Vi satte oss till bords och nu hade också Smulan kommit ner. Hon är så fin, väldigt lik sin syster Sissel.

Det var väldigt varmt på altanen och vi satt i skuggan under ett stort parasoll. Jag förstår att det måste vara jättejobbigt med päls och trots det vilja vara med och se, vad människorna har för sig. Sommarpäls. - förvisso - men den är ju tjock iallafall. Leo lämnar inte tomten även om han har möjlighet till det. Smulan däremot är mer rymningsbenägen, så Annelie har "nätat in" altanen, så att altandörren kan stå öppen, när vädret tillåter. Smulan och Leo är lika vana att stå i centrum som våra katter, vilket innebär att de också förväntar sig att få sin vilja fram, när de säger till. Det gjorde Leo, när vi kommit en bit in på lunchen. Annelie reste sig och öppnade lydigt grinden, så att han kunde gå ut på gräsmattan och lägga sig i skuggan under sin "favvobuske". Smulan sökte sin svalare plats inomhus. Leo håller sig till sin matte och Annelie kan gå på promenad med honom hack i häl, utan att han försvinner. Yrhättan måste ha sele och koppel. Det går inte att komma ifrån att det nog är skönt för katterna att kunna gå på gräset ibland, något vi inte kan erbjuda våra kissar. Vi har försökt ta med dem på promenad på Lökholmen (Sandhamns klubbholme). Om kattassar Ldrig gått på annat än plana ytor, kan skrovliga klippor och långt gräs vara lite skrämmande. Det behövs nog viss träning, innan de är vana vid sådant underlag. Vi tra också tagit ut katterna på gården men de har inte gillat det. De är nöjda med att vara på balkongen och det är ju onekligen enkelt för oss.

Både jag och Ove är så glada över att veta att alla "våra småttingar" har fått så fantastiska hem, där de är till stor glädje för sina ägare.

Om jag någon gång får riktigt mycket tid att jobba ostört, ska jag ta mig samman och göra en annan hemsida, där programmet inte vänder bilderna och massor av annat, som stör mig. Idag skulle jag också själv förstå mer, hur man gör men vi får se.......

 
10 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)