Dagen i Uppsala

Tania hämtade oss vid stationen och efter en kvarts bilresa var vi framme vid hennes nyproducerade, trevliga lägenhet. Zinja bor inte långt ifrån sin pappa, Malte, men inte så länge till. Måndagen 4 november kommer hon att flytta.

Det första jag såg, när Tania öppnade yttersörren, var Zinja som låg på en pall i hallen. Såååå vacker!!! Så snart jag började prata med henne, jamade hon till svar. Sedan "nosade hon igenom mig" - mycket grundligt. För mig var det tydligt att hon kände igen mig - samma sak upplevde Tania. Alita, den andra "foderkissen", kom också fram till dörren men hon var inte intresserad av någon närmare kontakt, varken med Ove eller mig, utan lade sig rätt snart i en fåtölj för att ta ta sig en tupplur. Zinja däremot ville vara med hela tiden. Måste erkänna att jag ångrade att jag inte bestämde mig för att ta hem henne själv men nu kan jag ju inte göra det för lovat är lovat. Jag får istället se fram emot en kattunge från Zinja.

Jag är mycket noga med att alltid försöka göra rätt och i enlighet med det ska Zinja besiktigas enligt SVERAKs rekommendationer. Besiktningsprotokollet får inte vara äldre än 7 dagar, när katten flyttar. Tania har därför bokat tid hos "sin" veterinär onsdagen den 30:e. Kostnaden står givetvis jag för. Än en gång blev jag varse de stora prisskillnaderna för veterinärtjänster. Evidensia Södra Djursjukhuset tar 910 kr för katter äldre än 14 veckor, Tanias veterinär 640 kr, vilket innebär 29,7% lägre kostnad än om hon valt Evidensia.

Det finns vissa saker jag inte gör avkall på för att få ett lägre pris. Det är SÄKERHETEN!!! Det finns många, jag kan namnge ett 10-tal, som går till samma privatpraktiserande veterinär, som arbetar ensam. Det är helt ok för mig, om det gäller vaccinationer, chippning eller besiktningar. Vad som däremot är otänkbart för mig är att vända mig till en ensamarbetande veterinär, om det gäller operativa ingrepp som t.ex. kastration. Jag skulle heller aldrig kunna tänka mig att börja jobba som hemförlösande barnmorska. 

Man ska inte vara rädd men däremot inse sin begränsning hur skicklig och erfaren man än är. I vissa situationer behöver man vara fler och också ha tillgång till klinikens resurser..

 

 

18 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)