Dags att börja förbereda flytten

Först idag började jag fundera på, hur jag på bästa sätt ska få kattungeflytten att fungera. Det är mycket som ska stämma, när man bestämmer datum. Jag ser helst att kattungarna inte flyttar samtidigt och vill att de ska ha sällskap i sitt nya hem de första dagarna. Jag måste boka tid hos Jon, vår "husveterinär" och han arbetar bara tre dagar i veckan. Den andra vaccinationen, chipmärkningen och veterinärbesiktningen ska göras innan kattungarna flyttar och besiktningsprotokollet får inte vara äldre än sju dagar. Det är alltså mycket, som måste stämma. Jag har nyss skickat ut mina önskemål om dag baserade på de "cirkaförslag" jag fått från två familjer. Jag hoppas och tror att det fixar sig.

Just nu sitter jag ensam i soffan och skriver. Vi har för närvarande sex katter men ingen av dem vill hålla mig sällskap nu. Alla har tagit plats i min säng och jag vet att de gärna skulle se att jag skulle sitta här hela natten. Särskilt Stisse blir mycket irriterad, när jag försöker göra mig smal och krypa ner bredvid honom och få dela en liten bit av sängen med honom och de andra.

Den nya klätterställningen blir alltmer populär vartefter dagarna går. Kattungarna har ännu inte fått vara ute på balkongen men de vuxna delar gärna den översta avsatsen på "trädet" trots att det också finns en "vagga" som jag tycker ser jättemysig ut att ligga i men än har ingen av katterna visat att de delar min uppfattning. Det kanske kommer, när det blir varmare, balkongdörren kan stå öppen hela dagen och de kan gå ut och in, som de vill. Då kanske de tar sin middagstupplur där. Småmissarna sover gärna på sitt lilla torn på förmiddagarna. De kommer därmed upp en bit men har ändå full kontroll på mig. De är verkligen förtjusta i sällakp. Särskilt roligt verkar de tycka att det är, när jag går på toaletten. Då kommer alla de små trippade, inte sällan också de stora.

Efter simningen idag åkte jag direkt till Näckströmsgatan, en ny gata för mig tills idag. Där ligger Systembolagets huvudkontor och där arbetar Stockholms katthems ordförande, Marie, och där har vi planerat ha våra styrelsemöten varannan månad. Mötestiden är satt till 17:45 och vid den tiden tar det minst en timme från Sundbyberg. Ändå föredrar jag att ha mötena där framför att ha dem på katthemmet men varannan månad ska det väl gå bra.

Imorgon ska jag ha en hemmafixardag; tvätta, stryka och ta hand om köttfärsen, som jag köpte till extrapris, 59:90! Svensk  färs. Jag planerar göra köttfärslimpa och rulla köttbullar och lägga i frysen. Enkelt att bara ta fram och steka. Snart är det påsk. Köpta köttbullar är inte goda, tycker jag.

29 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)