Dags att börja förbereda flytten

Idag har jag äntligen kommit mig för att beställa kattungepaketet från Royal Canin. Det är naturligtvis frivilligt för kattungeköparna att anta erbjudandet men, som jag ser det, en fördel att göra det. Här talar vi än en gång om "win-win". Royal Canins foder och fodersortiment är bra, tycker jag, precis som också Hill's (och Bozita, Eukanuba och flera andra, som våra katter tyvärr inte gillar). Om du handlar foder till din kattunge från Royal Canin, minst 1,5 kg, får du kattungepaketet gratis. Paketet har ett värde av c:a 320 kr och innehåller:

• Boken om kattungen
• Mapp för viktiga papper
• Leksaksmus
• Erbjudande om 150 kr värdecheck, som gäller vid nästa köp av minst 1,5 kg foder. Erbjudandet gäller en gång för den som är medlem i Royal Canins kundklubb Pet Care Club (både för ny och redan befintlig medlem)

Jag ska ta reda på tills imorgon vad Hill's erbjuder nya kattungeägare. Några dagar framöver kommer jag också att skriva lite om saker jag själv inte var medveten om, men borde ha vetat, när jag köpte min första katt. Att vi kan hitta svar på det mesta på Google är ingen nyhet men vet vi alltid vad vi ska fråga? Kanske inte - då är det svårt att söka svar.

Vi vill ju så gärna ge katten det den ber om men...... NONO till choklad, som innehåller ett ämne som är giftigt för både katter och hundar, allra värst är mörk choklad. Låt heller aldrig en katt smaka på varm choklad? Förutom att kakao är skadligt kan chokladmjölk leda till tarmproblem t ex diarré, eftersom kattens mage inte spjälkar mjölk särskilt bra.

En liten bit ost för katten motsvarar tre chokladkakor för en vuxen människa? Middagsrester är bara tomma kalorier för katten. En katt behöver en välbalanserad kost som passar den fas den befinner sig i i livet; kattunge, ungkatt, vuxen, fertil, kastrerad, frisk eller med någon sjukdom. Vid val av foder ska hänsyn tas till det. 

Med ovanatående sagda kan jag meddela att Sandie äter c:a fem chokladkakor per dag men ökar ändå inte i vikt. Tänk om detsamma skulle gälla mig, så glad jag vore :-).

 

16 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)