Dags att byta

Kattungarna kravlar nu runt i garderoben och hittar enkelt rätt till "matplatsen". När Stina märker att de sover, kommer hon ut i lägenheten för att äta, gå på lådan eller bara vara barnledig en stund. När ungarna blir större, kommer hon säkerligen att få hjälp med barnpassningen av Stisse. Kanske vill Sandie ta över, när det handlar om att leka. Vi får se. När mamma är borta, söker sig kattungarna till varandra och somnar i en hög.

Stina har aldrig tidigare burit omkring kattungarna och det gör hon inte den här gången heller men när Mitzy/Mitzie var född, tog hon hen varsamt, hoppade ner från sängen och bar hen till boet i garderoben. Där är det ombonat. Hon hade signalerat innan ungarna var födda att hon gärna vill vara där. Därför hade jag bäddat där och det visste hon. När kattungarna nu så enkelt förflyttar sig, vill jag ha dem i bolådan, som står och väntar. Vill inte att de tar sig ut på golvet. Jag har svårt att bestämma mig för, om lådan ska stå i sovrummet eller i arbetsrummet, där den stått, när vi haft ungar tidigare. Å ena sidan är det mer vardagsliv i arbetsrummet; Ove och jag pratar, TV:n står på, vi får besök och allt detta sker i vardagsrummet vägg i i vägg. Å andra sidan får den lilla familjen mer ro i sovrummet. 

Det börjar bli riktigt roligt nu. Kattungarna är välmående men om något inte blir, som de tänkt, piper de. Det kan handla om att något av syskonen tagit favoritspenen eller att Stina inte ligger tillräckligt inbjudande. Redan nu vet de, hur man kallar på uppmärksamhet. Utvecklingen går enormt snabbt både mentalt och fysiskt. Igår vägde Mitzy/Mitzie 201g, Titzy/Titzie 188g och Gritzy/Gritzie 189g. 

11 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)