Danderyd och Sollentuna

Klockan 10:46 kom vi till Ortopedakuten på Danderyds sjukhus. Inte en enda patient där förutom jag själv!!! Ardalan, ortopeden jag träffades i torsdags, hade ordinerat nytt CRP (infektionsindikator), temp och blodtrycksmätning. Allt utan anmärkning! Så lycklig jag är över det! Efter en varmkorv från Pressbyrån begav vi oss till Lotta, Sissel och Rubi i Norrviken.

Vi möttes i dörren av båda kattstsystrarna, Sissel och Rubi. Båda var totalt orädda, nyfikna och tillgivna. Sissel har bott exakt fyra veckor hos Lotta och hon hade verkligen vuxit, kanske inte så mycket på längden och höjden som i grovlek; en stabil kattunge som gärna satt i knät. Rubi är också en fin kattflicka men givetvis inte lika stilig som vår flicka :-). Lotta verkar mer och mer luta åt att ställa ut tjejerna både i Iggesund i oktober och i Sollentuna i november. Vi skulle gärna gå på båda utställningarna, om det vore möjligt att åka tåg till Iggesund. Jag avskyr bilresor! Sollentuna är en gräns för hur långt jag vill åka bil. Lotta tränar tjejerna inför utställning genom att både ha klippt katternas naglar två gånger redan, utan problem, och hålla dem i "utställningsgreppet". Spännande att höra, hur de kommer att reagera på första badet nästa vecka.

Parallellt med att jag skriver här på bloggen tittar jag på Sportspegeln. Det är obegripligt för mig, hur någon kan ta emot en medalj, som vederbörande fuskat till sig. Hur kan man vara stolt då? För mig är ett sådant beteende omöjligt att förstå  - ärlighet är ett måste!! Därför är det sorgligt att jag måste påminna om att det är viktigt att uppfödaren går igenom de papper, som följer med kattungeköpet, så att köparen förstår allt som står i dem. Be samtidigt att få se viktig dokumentation om kattungens föräldrar. Idag läste jag på hemsidan hos en uppfödare: "vi ultraljudstestar hjärta och njurar på våra katter innan de går i avel". Så bör det vara men alla gör inte det. Ok då, det är inget krav. Det mest förfärliga är att jag vet att uppfödaren ifråga inte ultraljudstestar sina katter överhuvudtaget. Om allt går, som vi hoppas, ska Sandie få sin nästa kull nästa vår men innan dess ska hon ultraljudstestas hjärta och njurar igen. Rekommendationen i hälsoprogrammet är ett ultraljud innan första parning, en vid tre och nästa vid fem års ålder. Sandie blir tre år nästa år i maj. Ingen har garanti för ett långt och friskt liv men för mig är det viktigt att jag gjort, det som går att göra, för att vi inte ska avla på djur med genetiska defekter, som går att upptäcka.

 
17 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)