Därför frågade jag SVERAK

Oj, tappade visst tråden igår. Jag skulle ju berätta, varför jag ringde SVERAK och frågade hur jag skulle registrera kattungarna, de var ju födda tre olika datum. Jag fick till svar att jag skulle välja samma datum för alla småttingarna. Jag valde "mellandatumet", d.v.s. den 25:e. 

Planen var att Zinja skulle få sin första kull inom kort men i förrgår ringde Sofia, som äger henne nu, och berättade att Zinja hade stora knölar på magen. Sofia hade beställt tid för henne dagen därpå. Vi diskuterade olika scenarier och var båda överens om att ifall prognosen skulle vara god om dräktigheten avslutades, skulle Zinja få fortsätta sitt liv om som kastrat. Avlivning skulle bara komma ifråga om chansen till ett bra liv var liten för henne.

Igår opererades Zinja och hennes sex kattungar, som ännu inte var levnadsdugliga, plockades ut. Knölarna diagnosticerades som godartade, en hyperplasi (ökning av cellantalet på grund av cellnybildning). Jag gissar att dräktigheten var orsaken till hyperplasin.

Sofia har berättat att hennes blivande avelshona, Millie, och Zinja är otroligt goda vänner. De är alltid tillsammans - i både lek och mys. Som väl är, var Zinja i bra skick efter operationen och på kvällen låg hon lugn framför brasan och verkade inte ha ont. Idag rapporterade Sofia att allt var lugnt och att Zinja verkade helt smärtfri. Underbart!!! Jag tror att Zinja kommer att få ett bra fortsatt liv och det är ju långt viktigare än att hon fick bli mamma.

Givetvis påverkats även Ives och mitt liv av coronapandemin men inte enbart negativt. Jag har tagit itu med saker jag planerat göra i sommar och det känns skönt men ännu återstår en hel del. Vad katterna tycker om det, vet jag inte säkert men visst verkar de känna att saker förändrats. Det händer ju mer här hemma, när både Ove och jag mest är hemma men kissarna verkar ändå kunna följa sina rutiner, d.v.s. sova 4 - 5 timmar från 11-tiden.

21 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)