De är alla colorpoint

Vi förhastade oss, Lotta och jag, för vad kan det annars bero på att vi var överens om att åtminstone en av kattungarna var bicolor? Egentligen ska man inte behöva ta fel även om kattungarna var tämligen nyfödda, när jag såg dem. En bicolorkisse ska ha en rosa nos och jag tyckte att en av dem hade det men........

Alla är colorpoint och det som återstår nu är att ta reda på om någon av dem är tabbymönstrad som sin pappa, Amaretto. Det ser man bäst genom att en tabbykatt har en "vit eyeliner" runt ögonen och en tegelröd nos med en svart markering runt (syns tydligt på nybadade Flinga). Det brukar inte vara svårt och jag kommer att lämna besked om det, när jag hälsat på Lotta och kattungarna nästa gång. 

Blev nyss kallad till höstens planerade personalmöten på katthemmet. Personalmöten är oerhört viktiga att avsätta tid för, att personalen sätter sig tillsammans och diskuterar arbetet och att alla kommer till tals och får ge uttryck åt sina egna synpunkter. Mötena är också utmärkta för att kunna ta fram strategier. Det enda problemet för mig är att alla mötena hålls på katthemmet i Nacka och det är långt och krångligt att ta sig dit. Jag kommer att föreslå att Gunilla, Helena och jag delar på ansvaret att närvara.

På höstmarknaden utbokades flera katter och en kisse fick t om följa med sin nya ägare den dagen. För att få hem sin katt krävs att man besöker den; en tam katt minst två gånger på en vecka, en förvildad minst fyra gånger inom 14 dagar. Ägaren till den katt som fick flytta i söndags hade redan hälsat på sin kisse två gånger tidigare. Daniel har inte bestämt sig men funderar på att adoptera en blind katt och hans "personliga assistent" (en annan katt) som hjälper honom och alltid finns i hans närhet. Kravet från katthemmet är att dessa båda ska få flytta tillsammans till sitt "för-alltid-hem".

Idag har vi klippt naglarna på våra katter och imorgon blir det pälsvård. Sandie tycker att det är onödigt men de andra två tycker att det är ok och brukar spinna, när vi kammar dem. Sandie protesterar inte, när vi väl får tag i henne men om hon ser vad som är på gång, tillser hon att vara utom räckhåll för oss.

Nu sover alla katterna och trängs med oss i sängen men det gör inget, för det är mysigt att ha dem där.

Kom precis på att jag skulle säga något mer om tänder men skjuter upp det tills imorgon.

 
11 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)