De är så olika

Ingen är den andra lik. Stisse vill alltid vara i centrum och kräver omedelbar uppmärksamhet, när han är på det humöret. Då jamar han högt och "buffar" och håller på tills jag slutar med det jag håller på med och sätter mig i soffan och klappar honom. Detta inträffar ofta när jag ska laga mat. Då är det bara att sluta, sätta mig i soffan och ägna mig åt honom ett tag, minst tio minuter. Stina är inte alls likadan när hon vill något. Hon är försiktig, jamar tyst och sätter sig vid mina fötter och tittar bedjande på mig. Hon vill inte bli klappad, hon vill ha mat. Sandie jamar uppfordrande, när hon är sugen på något att äta. När hon vill bli klappad, hoppar hon upp i soffan och spinner. 

Sandie är en livlig liten tjej, som vill ha lite action. Igår hade hon särskilt mycket energi och då vill hon få fart på de andra kissarna. Stisse kan ibland tycka att det är roligt och gårdagen var en sådan dag. På förmiddagen startade Sandie en jakt runt i lägenheten. Hon sprang först och Stisse efter. Sådant gillar de båda men när Sandie i samma fart, som hon sprang på golvet, fortsatte högst upp i klätterträdet, gav Stisse upp. Jag tror att det beror på att han är för tung. Han gillar visserligen att ligga på en avsats på trädet men sällan högst upp. Han gillar mittenhyllan bäst (ligger där nu). 

På kvällen var det dags igen. Sandie ville leka, den här gången med Stina, som inte alls är förtjust i det. För att "starta" Stina tog hon sin lilla tass och slog henne i huvudet. Stina blev jättearg och fräste ilsket men satt kvar på samma ställe. Då upprepade Sandie det hela. Då markerade Stina ljudligt - hon både fräste och uppbådade alla sina krafter i ett avskräckande jam. Sandie slutade. Så här har Stina aldrig gjort tidigare men nu visade hon tydligt att det fick vara nog. Som tur är har de varit vänner efter det.

Carina skulle egentligen komma på eftermiddagen men hon mår inte bra, så vi får "ta ett telefonsnack" istället. Vi ska börja planera närmare redan nu, hur vi ska lägga upp nästa nummer av Trasdockan. Grovplaneringen har vi redan gjort. Förhoppningsvis kommer en ultraljudsveterinär, specialiserad på HCM, att föreläsa på Ragdollklubbens medlemsmöte i november. Det kan vi nog göra något bra av.

9 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.