De är underbara!

Jag berättade igår, vad bloggen idag ska handla om. Jag börjar med torsken. Det går inte att ta miste på att katterna ääälskar kokt torsk. Under den tid vi bodde i evakueringslägenheten fick katterna ingen torsk, dels pga av avsaknad av kokkärl, dels pga den utomordentligt dåliga spisen, som vi i det längsta undvek att använda (det mesta lagades i ugnen). I lördags kokade Ove torsk och det var stor fiskfest på kvällen. Äntligen, tänkte nog alla katterna.

Så var det detta med p-piller. Natten till onsdagen började Stina yla "löplikt". Jag steg upp och där, på golvet i vardagsrummet, låg hon och rullade. På onsdagen var hon tyst och jag glömde helt enkelt bort det jag sett och hört under natten. På torsdagen satte vrålen igång igen - nu med ökad intensitet och det var ingen som helst tvekan om, vad hon gav uttryck för. Hon måste helt enkelt på något sätt ha spottat ut det förra pillret. Hon fick ett nytt direkt på torsdagen och ytterligare ett på kvällen dagen därpå. Sedan blev det tyst. Det är inte det bästa man kan göra, när man bryter löp så där men hon har tid för kastration den 25:e och jag bedömde att detta ändå var bäst utefter omständigheterna.

Idag har vi varit hos Lotta och hälsat på våra bebisar. Vi möttes av Rubis kattungar, som är nära nio veckor äldre än våra. De har nu hela bostaden som sitt revir och hittar till varje vrå, inklusive Sissels "kattbo". Våra kattungar är nu tre veckor och behöver större yta för att kunna träna sin motorik och Lotta lovade att ta fram sin mindre hage och låta de små vara i den tills de stora kattungarna flyttar, vilket de gör alla tre på fredag. Därefter ska Lotta städa den stora hagen och sedan får våra kattungar flytta dit. Där finns även plats för en klätterställning av mindre format, så de kan också börja klätterträna där.

Det är verkligen inte lätt att färg- och mönsterbedöma kattungar. Jag har inte förut haft svårt för det men den här gången har det inte varit lätt. Lotta, som är fodervärd, har själv tidigare varit uppfödare och utställare men vi har båda "slitit vårt hår". Därför tog jag idag också hjälp (skickade bilder) av en mycket erfaren och teoretiskt kunnig uppfödare. Inte heller hon vågade med säkerhet påstå något. Hon ska följa med och se kattungarna "live" men budet just nu ser ut som tidgare, dvs alla är blå colorpoint, varav tre också med tabbymönster. En sak vet vi iallafall med bestämdhet - de är URGULLIGA, pigga och nyfikna!

På bilderna ser du Nanna, !inni, Nickan och Nicko i nämnd ordning.

 

 
19 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)