En tuff tid nu och några månader framöver

Imorgon ska Elin och jag spela in nya avsnitt till podden. Temat har vi bestämt men ännu inte fått klart besked från Akutgruppens Helena.

Akutgruppen är en ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter, främst i stockholmsområdet. Gruppen har inte någon lokal utan de omhändertagna katterna  bor istället hos privatpersoner i jourhem tills de får permanenta hem. Akutgruppen är en sk. No kill-förening, vilket innebär att inga friska eller behandlingsbara katter avlivas. Akutgruppen ansvarar för eventuella vaccinationer, kastreringar och transporter i samband med dessa.

Jag har flera gånger blivit tillfrågad om jag vill hjälpa till för att ge dessa stackars katter ett bättre liv men anser mig inte ha tid för fler åtaganden. Att säga ja och göra ett halvdant arbete passar inte mig. Jag har och har alltid haft höga krav på mig själv. Jag fortsätter att döva mitt dåliga samvete med att vara månadsgivare; förra året var det Djurens rätt, 2019 ska jag sponsra Djurskyddet. De flesta har råd att avvara mindre än 2 kr per dag.

Om fler vill skänka en liten slant kan vi tillsammans göra stor skillnad för våra fyrbenta, utsatta uteliggare. Vädret nu och några månader framöver, innebär stora svårigheter att klara både kyla och matförsörjning och de små stackarna lider.

Helena är ”kattfångare”. Hur många katter hon adopterat ut vet jag inte men det är åtskilliga. Uppriktigt sagt vet jag inte hur hon orkar. Hon arbetar heltid och lägger massor av tid på att vakta fällor och transportera katter till veterinären, nya hem och själv upplåta sitt eget hem som jourhem. Nu hoppas jag innerligt att hon hinner komma till inspelningen klockan 18 imorgon (hon arbetar i Dalarna för en klients räkning under dagen).

Det är många som följer vår podd och jag hoppas att några av dem gör slag i saken och blir faddrar, kattfångare eller på annat sätt vill hjälpa hemlösa, olyckliga katter.

9 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)